Brico-Sinteza săptămânii 31 martie – 4 aprilie

brico-depot-22În această săptămână, apare pentru prima dată idea de exit al retailerului bauMax. Lanțul de magazine de bricolaj bauMax, prezent și pe piața din România, ia în discuție retragerea din Europa de Est, din cauza pierderilor masive înregistrate în România și Turcia.

Căteva zile mai târziu bauMax anunţă că va închide cele 7 magazine pe care le are în Turcia şi va decide până la sfârşitul lunii aprilie de pe ce pieţe din Europa de Sud-Est va ieşi, în discuţie fiind în continuare şi România.

Kingfisher, retailerul britanic de bricolaj care a preluat anul trecut magazinele Bricostore din România şi pe care a început să le remodeleze în depozite Brico Depot, a făcut o ofertă de 275 milioane euro pentru compania franceză Mr Bricolage, prezentă cu trei magazine pe piaţa din România.

După ce a deschis magazinul cu numărul 37 al reţelei, la Sibiu, Dedeman, lider naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, a modernizat şi extins magazinul din Brăila.

Kingfisher, cel mai mare retailer european de bricolaj, a anunţat că a renunţat la cota de acţiuni de 21,2% pe care o deţinea la Hornbach, în favoarea unui fond internaţional de investiţii.

După o creştere finală puternică în trimestrul patru, grupul Hornbach (Concernul Hornbach Holding AG) raportează o creştere a cifrei de afaceri cu 4,3 procente pentru anul financiar 2013/2014

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, dă startul celei mai noi campanii de publicitate. Hornbach oferă sfaturi de amenajare pentru grădinile mici, din zona urbană, în cadrul unei expoziţii speciale.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *