Kingfisher își vinde acțiunile Hornbach

Kingfisher a anuţat azi rezultatele financiare pentru 2013. Totodată, cel mai mare retailer european de bricolaj a anunţat că a renunţat la cota de 21,2% de acţiuni pe care o deţinea la Hornbach, în favoarea unui fond internaţional de investiţii.

KF-LOGO-RGBKingfisher a raportat profituri înainte de impozitare de 4,1%, adică de 1.16 miliarde USD pentru 2013. Vânzările pentru întregul an fiscal, incheiat la 1 februarie 2014, au crescut cu 5,2%, la 17.4 miliarde USD.

Retailerul britanic a anuntat intrarea în două țări noi. Doua magazine Brico Depot s-au deschis în România și patru magazine Screwfix sunt programate a fi deschise în Germania. Kingfisher a vândut unui fond internaţional de investiţii întreaga sa participație, de 21,2%, în Hornbach, pentru aproximativ 305 milioane USD, în urma unei revizuiri a investiției de ordin strategic. În prezent, compania se află în căutarea unui partener strategic pentru B&Q, subsidiara sa din China, precum joint-venture-ul de succes cu brandul Koçtaș din Turcia.

Anul trecut, Kingfisher s-a retras din consiliul de conducere al Hornbach pentru a evita conflictele de interese.

În România, Kingfisher a achiziţionat anul trecut reţeaua de 15 magazine Bricostore, iar primele două depozite (magazine) remodelate din Bricostore, în Brico Depot, au fost deja inaugurate în această lună, în Bucureşti.

Planurile de dezvoltare ale reţelei de depozite Brico Dépôt din România includ continuarea procesului de rebranding şi pentru restul magazinelor Bricostore, proces preconizat a se finaliza în termen de doi ani şi extinderea reţelei la un total de 50 de depozite, indiferent dacă extinderea va presupune şi alte preluări de magazine sau construirea unor depozite noi.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *