bauMax ia în discuție retragerea din Europa de Est, inclusiv din România

Lanțul de magazine de bricolaj bauMax, prezent și pe piața din România, ia în discuție retragerea din Europa de Est, din cauza pierderilor masive înregistrate în România și Turcia, potrivit AGERPRESS.

Baumax1În 2012, pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, în principal din cauza rezultatelor slabe înregistrate în România (pierderi de 26 milioane de euro) și Turcia (pierderi de 14 milioane de euro).

Karlheinz Essl, fondatorul bauMax, a anunțat săptămâna trecută că vrea să vândă renumita sa colecție de obiecte de artă statului austriac pentru 86 de milioane de euro. Colecția este compusă din peste 7.000 de obiecte de artă, inclusiv lucrări de Oskar Kokoschka, Franz West, Hermann Nitsch și Cindy Sherman.

Karlheinz Essl a precizat că banii rezultați de pe urma vânzării colecției vor fi alocați pentru salvarea locurilor de muncă din Austria, unde sunt 4.000 din cei 9.000 de angajați ai bauMax. În schimb, care va fi soarta diviziilor bauMax din străinătate nu este clar.

„Operațiunile din fiecare țară vor fi revizuite. Am putea să închidem una sau două divizii”, a spus Karlheinz Essl pentru postul de televiziune ORF.

Reprezentanții bauMax au sugerat că veniturile obținute în urma vânzării colecției de artă ar putea acoperi costurile salvării afacerii din Austria, dar ar putea să nu fie suficiente pentru menținerea diviziilor din Europa de Est.

În interviu, Karlheinz Essl a afirmat că expansiunea bauMax în Europa de Est nu a fost realizată „într-un mod admisibil”.

În Austria, bauMax are 66 de magazine unde lucrează 4.000 din cei 9.000 de angajați ai companiei. În prezent, există 66 de unităţi bauMax în Austria, 24 în Cehia, 14 în Slovacia, 15 în Ungaria, patru în Slovenia, șapte în Croația, 15 în România, opt în Bulgaria și șapte în Turcia.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *