Kingfisher a făcut o ofertă de 275 milioane euro pentru Mr Bricolage

Kingfisher, retailerul britanic de bricolaj care a preluat anul trecut magazinele Bricostore din România, a făcut o ofertă de 275 milioane euro pentru compania franceză Mr Bricolage, prezentă cu trei magazine pe piaţa din România, tranzacţia urmând a se încheia până la finele anului financiar 2014-2015, conform unui comunicat al companiei.

5Kingfisher va prelua participaţia de 41,9% deţinută de ANPF şi pachetului de 26,2% al familiei Tabur, la un preţ de 15 euro pe acţiune. Ulterior, Kingifisher va lansa o ofertă către acţionarii minoritari la acelaşi preţ, astfel că valoarea tranzacţiei, inclusiv datoriile Mr Bricolage la 31 decembrie, ar fi de 275 milioane euro.

Mr Bricolage deţine 81 de magazine plus 435 de magazine francizate. Preluarea magazinelor Mr Bricolage ar oferi retailerului Kingfisher intrarea pe piețe noi, cum ar fi Belgia și Bulgaria.

În urma preluării, reţeaua de francizori şi afiliaţi ai Mr Bricolage ar fi menţinută, iar membrii acesteia ar primi oferte în condiţii îmbunătăţite. Finalizarea tranzacţiei va trebui aprobată de autorităţile pentru concurenţă şi va avea loc spre sfârşitul anului financiar 2014-2015.

„Această tranzacţie ar adăuga o a treia afacere solidă, complementară, celor două branduri de succes deţinute de Kingfisher în Franţa. Menţinerea echipei excelente de management a Mr Bricolage în cadrul Kingfisher, preluarea unei operaţiuni internaţionale de franciză recunoscută şi de succes şi expunerea grupului la noi teritorii reprezintă o oportunitate atractivă de creştere”, a declarat Ian Cheshire, Directorul Executiv al Kingfisher.

În România, Mr Bricolage deţine 3 magazine, la Bucureşti, Piteşti şi Iaşi. Prin această mutare, Kingfisher se încadrează în planul anunţat la deschiderea celor două depozite Brico Depot din România, acela de a extinde reţeaua la un total de 50 de depozite.

Grupul Kingfisher plc este cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuințelor şi al treilea la nivel mondial. Kingfisher numără astăzi peste 1.100 de magazine în 9 țări din Europa și în China, înregistrând vânzări de aproximativ 11 mld. Lire sterline. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Dépôt și Screwfix.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *