Sinteza săptămânii 19 – 23 ianuarie 2015

Recomandare BricoRetail.ro: Cea de-a 10-a ediţie al evenimentului internaţional BUYER POINT, ce se va desfăşura anul acesta la Milano, în perioada 12-13 mai 2015, aduce în acelaşi loc, într-o singură zi, buyeri de la cele mai importante reţele de retail de bricolaj (DIY) şi producători din industria de bricolaj (DIY) din Europa. BUYER POINT este un eveniment unic B2B dedicat pieţei internaţionale de bricolaj.

Află cum poţi participa la BUYER POINT!

Retail:

entranceFACEM FACEM este platforma comunitară online lansată şi susţinută de către retailerul de bricolaj LEROY MERLIN şi pusă la dispoziţia tuturor pasionaţilor de bricolaj, construcţii, decoraţiuni şi grădinărit.

49.453 de jucării de pluș, din care 1.862 de cărți de povești, au fost cumpărate de clienții magazinului IKEA din București în perioada 9 noiembrie 2014 – 3 ianuarie 2015. Pentru fiecare jucărie de pluș sau carte de povești cumpărate pe durata Campaniei Jucăriilor de Pluș, IKEA Foundation a donat câte 1 euro pentru proiecte educaționale realizate de UNICEF și Salvați Copiii.

Evenimente:

„BIG DATA – SMART DATA” este unul dintre cele mai recente şi mai fierbinţi subiecte din piaţa mondială de DIY, subiect care le-a atras atenția mai multor factori de decizie de top ai industriei şi care va fi pe ordinea de zi a celei de-a 3-a ediţie a evenimentului Global DIY Summit, ce va avea loc la Londra, între 11-12 iunie 2015,

Retail internaţional: 

Compania elveţiană Papag AG şi-a arătat intenţia de a prelua lanțul de magazine de tip DIY Praktiker din Ungaria, cu 19 magazine în componenţă, de la retailerul german Praktiker. Compania Papag AG a preluat deja si lanțul de magazine DIY Praktiker din Polonia.

Servicii:

În urma fuziunii Holcim-Lafarge, Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România.

În primele 11 luni ale anului 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă din.2013, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,5%, respectiv cu 9,9%, conform INS (Institutului Naţional de Statistică).

Pe de altă parte, România a trecut de la cea mai semnificativă scădere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, consemnată în luna octombrie comparativ cu luna precedentă, minus 5,4%, la cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii în luna noiembrie comparativ cu luna octombrie, 5,8%, conforl Eurostat.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *