Global DIY Summit: De la BIG DATA la SMART DATA – calea spre o mai bună înțelegere a clienţilor

„BIG DATA – SMART DATA” este unul dintre cele mai recente şi mai fierbinţi subiecte din piaţa mondială de DIY, subiect care le-a atras atenția mai multor factori de decizie de top ai industriei. La a 3-a ediţie a evenimentului Global DIY Summit, ce va avea loc la Londra, între 11-12 iunie 2015, speakeri din companii de top (IBM, SAP, APT și Google) vor prezenta elementele cheie ale managementului datelor și cum pot fi acestea transforme în profit.

1În lumina acestei revoluții tehnologice și a presiunilor economice implicate, companiile inovatoare și-au schimbat atitudinea în ceea ce privește noile provocări și au început să pună accent pe cum să găsească mai multe informații despre comportamentul noului consumator. Multe companii sunt dornice să investească mai mult ca niciodată în Big Data pentru că este un tool de informare care i-ar putea ajuta să-și îmbunătățească calitatea produselor și a serviciilor, dar și modalitatea de interacțiune cu consumatorii.

După creşterea accelerată a cantităţii de date în timp real din surse precum telefoanele mobile, web, social media, senzori, fișiere de logare și tranzacţii online, importanța Big Data a crescut oferind companiilor o hartă detaliată a “drumului-către-achiziție” pe care consumatorii ar trebui să-l folosească atunci când cumpără un produs. Deţinerea acestor informații duce, desigur, la creșterea vânzărilor pentru companiile care știu cum să folosească această mină de aur.

Folosirea datelor pentru a genera valoare afacerii este deja o realitate în multe industrii, inclusiv în sectorul DIY. Odată cu apariția „Internet of things” (IoT), capacitatea de analiză s-a îmbunătățit, iar conectivitatea noii tehnologii cu software-ul a crescut. Acestea vor aduce oportunități importante pentru retailerii și producătorii din piaţa de DIY. Doar aceia care vor înțelege Revoluția Retailului vor fi capabili să supraviețuiască într-o eră unde consumatorul are mai multă putere ca înainte.

Înregistrarea la evenimentul Global DIY Summit de la Londra (11-12 iunie 2015), găzduit de către organizația profesională EDRA (European Federation of DIY Manufactureres), fediyma (European Federation of DIY Manufacturers) și GHIN (Global Home Improvement Network), se poate face aici.

Revista BricoRetail.ro este partener media al evenimentului Global DIY Summit.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *