HUF HAUS dezvoltă un nou prototip de casă realizată exclusiv din sticlă securizată

HUF HAUS, constructorul german de case premium din lemn cu arhitectură contemporană de tip post-and-beam, deschide drumul spre un nou tip de locuință pentru industria caselor prefabricate cu lansarea celui mai recent prototip de casă, realizată exclusiv din sticlă securizată. Piesele din sticlă sunt integrate în construcţie prin proceduri mecanice.

Prototipul, construit în satul HUF din Hartenfels, Germania, este denumit „Ausblick” şi a fost proiectat de Alexander Huf. Casa este realizată exclusiv din sticlă securizată, care este integrată în construcție printr-o nouă procedură aflată în proces de brevetare. Rezultatul a peste șase ani de cercetări și teste, metoda constă în integrarea pieselor din sticlă prin proceduri mecanice, fără a folosi adezivi, în construcția caselor pe structură de lemn.

HUF HAUS Ausblick

„Asemenea oricărui nou proiect pe care îl lansăm, și cu acest prototip de casă ne-am dorit să aducem o schimbare în industria din care facem parte, de a crea ceva care să transforme în bine viața celor care locuiesc în casele HUF. Și am început prin a ne întreba cum va arăta viața în viitor.

Acest lucru a presupus, bineînțeles, viziune arhitecturală și cunoștințe asupra unor tehnici inovatoare, care nu sunt încă disponibile pe piață, însă credem că acesta este singurul mod prin care putem evolua: prin proactivitate, curaj și privind mereu spre viitor”, a declarat Georg Huf, directorul general al HUF HAUS.

„Împreună cu Universitatea Forțelor Armate Federale din München, cu biroul de inginerie structurală Winkens și cu furnizorul nostru Glas Schneider, am dezvoltat, prin acest conector mecanic, un produs unic, care, spre deosebire de încastrarea cu adezivi folosită până în acest moment pe piață, nu permite niciun fel de modificări de rezistență odată cu trecerea timpului”, a adăugat Christoph Schmidt, membru în echipa de conducere a HUF HAUS.

Ausblick

Noul prototip de casă HUF HAUS poartă numele „Ausblick”, care s-ar traduce prin „perspective”, și prezintă o serie de caracteristici care o ridicăla înălțimea numelui său. Proiectată de Alexander Huf, arhitect și membru al familiei HUF, casa are un acoperiș tip fluture și nu are nevoie de întrerupătoare, ci integrează o serie de tehnologii de ultimă generație care o transformă într-o casă inteligentă.

Casa este încă în faza de cercetare și va oferi informații prețioase despre rezistența la uzură și capacitatea de încărcare a acestui tip complex de structură realizată exclusiv din grinzi și sticlă. Evaluările sunt realizate cu ajutorul unor dispozitive speciale montate pe fațada de sticlă, care măsoară cele mai mici mișcări ale acesteia, precum și pe cele ale clădirii în general. Datele astfel colectate sunt comparate în timp real și cu informațiile despre vreme și condițiile climatice, ceea ce permite o evaluare exactă a influențelor exercitate asupra construcției din exterior.

Clienții interesați de achiziția unei case HUF poate merge într-un tur ghidat al noii locuințe încă din faza de construcție a acesteia în satul HUF din Hartenfels. Deschiderea oficială va avea loc în primăvara anului 2018.

Casele HUF sunt disponibile și în România, iar primele două case de prezentare din țara noastră, ART și MODUM, pot fi vizitate în ansamblul rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat lângă Balotești. Mai multe detalii despre cele două case HUF HAUS din România puteţi citi AICI.

HUF HAUS

HUF HAUS este liderul de piață în Europa în materie de arhitectură contemporană de tip post-and-beam. Compania produce aproximativ 100 de case în fiecare an (clădiri rezidențiale, precum și comerciale), dintre care aproximativ 40% sunt exportate la nivel mondial. În anul 2016, compania a avut un număr de 420 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro. Numele HUF HAUS reprezintă dedicarea și efortul unei familii, care continuă să  opereze și să dezvolte o afacere de aproape 105 de ani, aflată astăzi la a treia generație de lideri.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *