Home & deco, una dintre categoriile care susţin peste 50% din business-ul curierilor români

Industriile de IT&C, fashion, beauty, home & deco şi auto au generat cele mai multe livrări pentru companiile de curierat româneşti în 2014 şi vor continua să susţină peste 50% din business-ul curierilor de pe piaţa locală şi în acest an, conform unei analize realizate de compania de coletărie şi curierat expres DPD România.

Cottage EasterDupă haine, cărți și IT&C, produsele home & deco sunt cele mai cumpărate produse online de către români, conform 2Parale, cea mai mare rețea de marketing afiliat din România.

În ceea ce priveşte volumul de colete livrate în perioadele cu vârfuri de vânzări, acesta poate creşte cu până la 50% – 60%. Perioadele cele mai încărcate ale anului pentru curieri coincid cu vârfurile de vânzări din e-commerce, care au loc toamna, cu Sărbătorile de Crăciun, Paşte, intervalul 1-8 Martie şi, mai nou, Valentine’s Day.

Comerţul online influenţează puternic inclusiv livrările internaţionale, conform analizei DPD România, cele mai multe colete trimise de români în străinătate fiind expediate de Crăciun, de Paşte şi, în ultimii ani, de Black Friday, „sărbătoarea de shopping” devenind un al treilea vârf al expediţiilor în afara ţării prin companiile româneşti.

Prin comparaţie, în Bulgaria, ţara cea mai apropiată de România, cu cele mai multe similitudini din punct de vedere economic, piaţa de curierat e susţinută, în ordine, de segmente precum industria uşoară, servicii (telecomunicaţii, asigurări, avocatură), e-commerce şi industria alimentară.

Sursa: Agerpres.ro, Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,221 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Home & deco, una dintre categoriile care susţin peste 50% din business-ul curierilor români
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. Confirm pentru 2015 cresterea livrarilor prin curierat a articolelor home&deco, daca in 2014 livram intre 10-15 pachete lunar am ajuns in 2015 sa livrez in cea mai buna luna 117 pachete iar media se situeaza undeva peste 50 de pachete lunar. La mine nu sa dublat chiar se apropie de 4 ori mai mult si asta in conditiile in care bussinesul este unul mic spre mediu.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.