International Bloemen își dezvoltă portofoliul de furnizori externi prin parteneriate direct cu producătorii din industria florală

International Bloemen, unul dintre cei mai mari furnizori de flori, plante și aranjamente florale pentru retail din România, își dezvoltă portofoliul de furnizori externi prin parteneriate direct cu producătorii din industria florală. Ce schimbări au survenit în companie în ultima perioadă, care sunt atu-urile și care sunt planurile de investiții ale companiei, aflăm din interviul cu Iulian Cazacu, Director General International Bloemen.

International Bloemen

Cum au fost ultimele luni pentru companie?

Activitatea companiei International Bloemen nu a fost afectată de pandemie, ne-am menținut pe poziție, partenerii și furnizorii ne-au asigurat de un suport total și am lucrat la capacitate maximă.

Am reușit, de asemenea, să ne mărim echipa și am profitat de moment să ne schimbăm strategia, întărind relațiile direct cu producătorii. Nu s-a pus problema de calitate ori de întârzierea livrărilor, am onorat toate comenzile și chiar am semnat noi contracte importante cu doi jucători de pe piața de retail, preluând astfel golul lăsat de companiile care, din păcate, nu au reușit să reziste în această perioadă.

Dacă până în 2019 am colaborat  în mare parte cu brokerii de la bursă, în 2020, datorită volumelor pe care le rulăm, am reușit să dezvoltăm relații din ce în ce mai puternice direct cu producătorii de flori și plante din UE.

Aceste parteneriate directe aduc avantaje tuturor părților implicate.  Am decis să eliminăm intermediarii pentru eficientizarea costurilor, reducerea timpilor în ce privește lanțul logistic și o calitate superioară.

Compania noastră este puternic capitalizată, iar asta se traduce prin faptul că marfa se plătește întotdeauna în avans, un mare avantaj în industria florilor și în stabilirea relațiilor de încredere cu producătorii, mai ales în vremuri de pandemie. Știm cu toții că în aceasta perioadă pierderile producătorilor din industria florală au fost de milioane de euro din cauza scăderii vânzărilor, dar și a plăților scadente neefectuate de către firmele aflate în dificultate.

Producătorul International Bloemen

Punem, de asemenea, la dispoziția clienților noștri o gamă foarte diversificată de plante de sezon la ghiveci pe care le producem în serele noastre proprii. Oferim sortimentație în diferite stadii de creștere, îmbobocite sau înflorite, la ghivece de diferite dimensiuni.

Ceea ce oferim noi în momentul de față este avantajul lucrului direct cu producătorul, pentru că eliminăm intermediarii. Echipa noastră muncește asiduu pentru ca noi, compania International Bloemen, să putem garanta și controla calitatea, încă de la plantare până la livrare și chiar mai departe asigurând, la cererea clientului, și servicii de merchandising.

Ce alte atu-uri mai are compania International Bloemen?

Oferim modalități diferite de ambalare, pe CC, DC, half troley, paleți euro sau CHEP, întotdeauna conform cerințelor specifice ale clienților noștri. Marfa ajunge la destinație fără costuri adiționale datorită parteneriatelor strategice pe care le avem cu importante companii de transport din România, având posibilitatea să livrăm fie door-to-door, fie în depozitele centrale.

Planuri de dezvoltare

Compania noastră va continua în acest an investițiile strategice, demarând deja construcția unui hub logistic destinat prelucrării și ambalării aranjamentelor, dar și dezvoltarea relațiilor cu noi producători autohtoni ce nu dețin Know-how-ul și logistica necesară livrării către marile lanțuri de magazine, pentru că, pe timp de criză, astfel de măsuri ajută enorm afacerile locale, sprijinindu-le să își desfășoare activitatea și oferindu-le posibilitatea de a avansa și de a se specializa în domeniul în care activează.”

Prezență

O mare parte dintre produsele companiei International Bloemen sunt deja prezente în rețelele de magazine din retailul alimentar și în cel de bricolaj, procesul de listare şi în alte reţele fiind în curs de desfăşurare.

De citit și https://www.bricoretail.ro/producatori/international-bloemen-gama-noua-ghivece.html.

International Bloemen

Compania International Bloemen, cu sediul în Târgoviște, a fost înființată în 2012 și produce plante la ghiveci pe o suprafață de aproximativ 17.500 metri pătrați în sere din România și Grecia, importă și livrează flori tăiate, plante la ghiveci, aranjamente florale precum și accesorii pentru plante. Gama de plante produse este în continuă dezvoltare.

Mai multe informații la: www.internationalbloemen.ro /

E-mail: i.cazacu@internationalbloemen.ro / Tel. 0721 391 367.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *