Gama de produse românești Dr. Soil ocupă poziția 120 în vânzările din categoria de substraturi de pe Amazon

Succesul din comerțul tradițional al produselor Dr. Soil, noua gamă de substraturi naturale pentru plante produse de compania românească Green Project, a fost confirmat și pe Amazon, cel mai mare marketplace din lume. La 6 luni de la lansarea pe platformă, gama de produse românești Dr. Soil ocupă poziția 120 în vânzările din categoria „pământuri și substraturi” de pe Amazon.

În septembrie 2018, Green Project a listat produsele Dr. Soil pe marketplace-ul Amazon unde beneficiază și de serviciile FBA (Fulfillment by Amazon), servicii care presupun preluarea, sortarea, împachetarea și livrarea coletelor cu produse dar și servicii de customer service, disponibile pe piețele unde Amazon este prezent în Europa: Germania, Franța, Spania, Italia și Marea Britanie.

„Noi avem produse Dr. Soil listate pe platforma Amazon de un an și jumătate dar odată cu adăugarea serviciilor FBA, adică din septembrie 2018, vânzările noastre prin Amazon au crescut de 10 ori. Recomand tuturor serviciul FBA pentru eficiență, pentru ușurința de a lucra prin acest sistem și pentru faptul că ești sprijinit la fiecare pas. Odată accesat acest serviciu, beneficiezi de o încredere mult mai mare din partea consumatorului, acesta fiind unul dintre motivele creșterii noastre.

Produsele sunt vândute de Amazon, care beneficiază de o mare încredere în piață, clienții sunt dispuși, astfel, să încerce produsele, iar de aici, produsele noastre de calitate își fac treaba singure, fiind cerute în din ce în ce mai multe piețe.

De exemplu: numărul total de comenzi primite de compania noastră, într-o zi, pe un singur marketplace – Amazon Italia – a crescut cu 1.500% în perioada octombrie 2018 – februarie 2019, ca urmare a listării produselor în FBA, iar numărul sesiunilor a crescut cu peste 1.800%”, a declarat Ion Waszkiewicz Filioreanu, General Manager Green Project.

Substraturile Dr. Soil

Substraturile Dr. Soil – substrat pentru Orhidee Phalaenopsis, substrat pentru Orhidee Cymbidium și Bulboase și substrat pentru Cactuși și Suculente – sunt produse naturale pentru îngrijirea plantelor, cu un concept simplu: „the natural way of caring”, ce au la bază rețete concepute din ingrediente cât mai aproape de natură, care contribuie semnificativ la crearea unui sistem imunitar puternic la baza structurii vegetale, la revitalizarea și regenerarea plantei, la fertilizarea și stimularea înfloririi, precum și la crearea unui scut protector la nivelul plantei.

Cele mai noi substraturi care întregesc gama Dr.Soil, au la bază ingrediente selectate atent pe baza nevoii manifestate de piața de profil. „Gama de substraturi Dr. Soil este realizată după o rețetă unică fiind singura gamă de substraturi din România la care materia primă este scoarța de pin, un produs 100% natural. Un alt lucru care ne diferențiază pe piața de profil din România este faptul că substratul Dr. Soil este singurul produs de acest fel de pe piață ambalat la pungă de 1 litru, cu un raport calitate/ preț foarte bun”, a precizat Ion Waszkiewicz Filioreanu.

Dr. Soil

Cum decurge o comandă către Amazon?

„Trebuie să precizez faptul că noi livrăm produsele Dr. Soil și beneficiem de serviciile Amazon, prin intermediul punctului nostru de lucru situat în Germania. Pentru a expedia o comandă, se completează un formular specific serviciului FBA, în care se menționează tipul mărfii și alte detalii de ambalare, greutate, destinație etc, după care, în funcție de disponibilitate și localizare, Amazon indică pentru livrare un anumit depozit de pe teritoriul Germaniei. 

În baza unei etichete cu cod, ce se scoate din sistem și aplică pe colet/ colete, acestea sunt livrate într-un oficiu poștal, iar apoi ajung în depozitul Amazon, de unde se va ști în orice moment localizarea acestora, din depozit, pe traseu si până la beneficiar. Pe lângă alte rapoarte pe care le primim, cel mai important este cel prin care Amazon îți face un forecast al livrărilor de produse, ce are la bază istoricul de vânzări și recomandă anumite cantități/ produs. Acest lucru ajută foarte mult din punctele de vedere – achiziție materii prime, producție, depozitare, vânzări – și eficientizează business-ul foarte mult”, a completat Ion Waszkiewicz Filioreanu.

Ce urmează?

„Vizăm listarea, în continuare, a produselor Dr. Soil și în alte marketplace-uri din Germania, precum Otto, Olanda sau Spania, precum El Corte Inglés, care are cotă dublă de piață față de Amazon Spania. Avem în vedere și piața de Franța, unde intenționăm să mergem și la târguri de garden locale”, a declarant Ion Waszkiewicz Filioreanu.

Dr. Soil

Produsele Dr. Soil se regăsesc în România, prin distribuția directă a companiei Green Project, la rafturile tuturor magazinelor de tip DIY & Home Improvement, în hipermarketuri, în magazinele de tip cash & carry, în principalele magazine online, în marketplace-uri românești eMAG și Carrefour și sunt disponibile și în propriul magazin online www.gradinar.ro, gestionat de companie. De asemenea, compania Green Project lucrează cu anumiți retaileri și pe secțiunea de mărci private.

Pe lângă produsele proprii Dr. Soil, magazinul online www.gradinar.ro găzduieşte ofertele a peste 5.000 de articole, disponibile în stoc si care aparțin unor importanți producători precum Elho, Santino, Seramis, Empathy, gamă care se dezvoltă permanent, inclusiv din punct de vedere al categoriilor noi de produse.

Green Project exportă, de asemenea, în 7 țări din Europa din Uniunea Europeană: Germania, Italia, Spania, Cehia, Bulgaria, Marea Britanie și în Republica Moldova. Pe lângă brandurile proprii, compania distribuie 25 de branduri de top din Europa din domeniul grădinăritului.

www.doctorsoil.com// tel. 0788.244.850 // info@doctorsoil.com

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *