Ce trebuie să iei în calcul atunci când alegi o centrală termică?

Apropierea primăverii este momentul oportun pentru a începe procesul de informare referitor la alegerea unei centrale termice. Indiferent de tehnologia vizată, convențională ori în condensare, Ariston  Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice de apartament, propune pentru anul acesta gama de centrale Genus Evo și Genus Premium Evo, două modele de top în ceea ce privește calitatea și durabilitatea, ce reprezintă vârful de gamă din oferta companiei. Extinderea garanţiei de la 3 la 5 ani pentru Gama Genus EVO de la Ariston

Ariston_Genus Premium EvoPotrivit Ariston Thermo România, eficiența și performanța maximă sunt două dintre cele mai importante criterii care stau la baza alegerii unei centrale termice. Astfel, o evaluare atentă a caracteristicilor tehnice, dar și a serviciilor conexe precum garanția, consultanța specializată și montajul profesionist, pot ușura procesul de decizie.

În cazul centralelor convenționale, atenția trebuie îndreptată, în primul rând, asupra pieselor interioare și a materialelor din care acestea sunt confecționate, ele având un impact puternic asupra randamentului centralei.  În acest sens, eficiența energetică a centralei convenționale Genus Evo este asigurată de o pompă supradimensionată cu două turații, iar schimbătorul de căldură confecționat din cupru ajută la atingerea unui randament de până la 93,8%.

Mai mult, acest model dispune de trei stele de confort în ceea ce privește obținerea apei menajere, iar designul său inovator și structura compactă, permit adaptarea centralei la orice tip de mobilier.

„În condiţiile noilor directive ErP ce vor intra în vigoare în luna septembrie a acestui an și care vor impune comercializarea exclusivă a centralelor termice în condensare, am început o amplă campanie de promovare a  acestor modele deoarece am observat că 65% dintre români nu sunt informaţi cu privire la tehnologia condensării şi la avantajele pe care le aduce aceasta”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit acestuia, gama Genus EVO răspunde, de asemenea, cerinţelor impuse de directivele europene print-un al doilea model – Genus Premium Evo, o centrală termică în condensare unică nu doar prin designul său, ci și prin dotările de care beneficiază. Fabricată în Italia, ca si Genus Evo, Genus Premium Evo se diferențiază, în primul rând, printr-un arzător cu premix ce permite atingerea unui nivel maxim de randament, de 109%. De asemenea, centrala dispune de o modulație 1:10 ce accentuează economia de consum.

„Unul dintre cele mai importante avantaje ale modelului Genus Premium Evo îl reprezintă funcțiile Auto și Confort, cu ajutorul primeia fiind posibilă autoreglarea temperaturii în funcție de schimbările din exterior și interior. Funcția Confort, pe de altă parte, vizează încălzirea rapidă a apei, astfel încât să elimine timpul de așteptare pentru un duș fierbinte”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Mai mult, atât Genus Premium Evo, cât și modelul convențional, Genus Evo, dispun de un afișaj LCD cu meniu în limba română, care permit utilizatorului o navigare facilă pentru setarea temperaturii dorite și activarea funcțiilor necesare. De asemenea, ambele modele sunt compatibile cu Sensys, dizpozitivul de gestionare a sistemului ce permite verificarea cu ușurință a bunei funcționări a centralei.

Reprezentantul companiei a mai afirmat, de asemenea, că, în ultima peroadă, s-a observat o atenţie sporită a românilor în ceea ce priveşte modelele mai complexe, cu funcţii menite să crească randamentul, să diminueze consumul de combustibil şi să ofere posibilităţi suplimentare de programare.

„Românii încep să se informeze din ce în ce mai mult cu privire la opţiunile suplimentare oferite de o centrală termică, în comparaţie cu anii trecuţi,  ceea ce înseamnă că preţul nu mai este principalul criteriu de achiziţie şi că piaţa românească se maturizează”, a mai spus reprezentantul companiei.

Pentru a veni în sprijinul celor care au în plan în acest an achiziţia unei centrale termice de apartament, Ariston Thermo România lansează o campanie de extindere a perioadei de garanție pentru centralele din gama Genus EVO. Astfel, orice achiziție a modelelor Genus Premium Evo și Genus Evo în perioada 23 februarie – 31 octombrie 2015 va beneficia de cinci ani garanție, în loc de trei.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *