Platforma online de grădinărit www.gradinar.ro a fost cumpărată de o companie germană specializată în e-commerce. Care sunt planurile pentru piața din România

La începutul lunii septembrie 2019, „platforma grădinarilor iscusiți” www.gradinar.ro, aparținând companiei Green Project, a fost cumpărată de o firmă germană specializată în e-commerce și activități conexe.

www.gradinar.ro a devenit astfel parte integrantă a unei comunități agregate de peste 500 de domenii care activează în mediul online în întreaga lume. Achizitorii urmăresc multiplicarea platformei în țări precum Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovenia, Slovacia ș.a, creând astfel o rețea de magazine online de tip garden-center care să conțină produse din toate categoriile specifice unui garden-center: măști, ghivece și jardiniere, fertilizatori și îngrășăminte, pământuri și substraturi, plante de interior și de exterior, produse pentru amenajarea grădinii, mecanizare pentru grădină, produse pentru tehnica iazului, bulbi și semințe, produse de petshop, produse de floristică și decorațiuni, mobilă de grădină ș.a.

www.gradinar.ro

Platforma online de grădinărit www.gradinar.ro

Magazinul online www.gradinar.ro activează pe piața românească încă din 2016. Scopul proiectului a fost acela de a acoperi un segment de piață virgin, care să restituie structura unui garden center din vestul Europei și care să suplinească lipsa unui astfel de magazin fizic din România.

Asumarea îndeplinirii acestui scop a presupus un studiu de piață amănunțit, un program de promovare intensiv și campanii online de „educare”, prin care clienții (atât persoane fizice cât și persoane juridice) au interacționat cu produse specializate de grădinărit, înțelegându-le, astfel, funcționalitatea.

Atributele care au facilitat cumpărarea platformei www.gradinar.ro sunt diversitatea de produse și variante ale acestora (culori, dimensiuni, volume, atribute, utilizări), posibilitatea achiziționării en-gross și en-detail pentru clienții persoană juridică, flexibilitatea de livrare și planul de comunicare adoptat.

Platforma www.gradinar.ro nu va disparea de pe piața românească, ba din contră, se dorește dezvoltarea cu cel puțin 2 categorii noi în prima parte a anului (petshop și mobilă de grădină), îmbunătățirea experienței utilizatorului pe platformă și loializarea acestuia prin intermediul comunității create pe Facebook. Echipa de dezvoltare se va fonda pe bazele echipei actuale, cu o atenție deosebită pe „category management” și logistică.

În acest moment, platforma găzduiește ofertele a peste 10.000 de produse de grădinărit de la peste 25 de branduri de profil din Europa și este în continuă dezvoltare.

Green Project

Compania ieșeană Green Project activează încă din 2003 în domeniul distribuției de produse pentru grădinărit și home&deco și al producției de substraturi, fertilizatori și tratamente naturale pentru plante de interior și exterior.

În toamna anului 2018, compania Green Project a amenajat la Iași propria unitate de ambalare de substraturi pentru plante, unde, din ingrediente selectate atent, produce rețetele Dr. Soil de substraturi naturale pentru orhidee Phalaenopsis, Cymbidium și orhidee bulboase, precum și pentru cactuși și suculente.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *