Praktiker România decide să închidă magazinul din Voluntari

Praktiker România, cel mai cunoscut brand din piaţa de DIY, a decis să închidă magazinul din Voluntari, situat în Str. Scolii, nr. 7, Voluntari, Ilfov, începând cu data de 1 noiembrie 2017.

Reprezentanţii companiei Praktiker România au confirmat că operaţiunile din magazinul Praktiker Voluntari au fost incheiate incepând cu data de 1 noiembrie 2017, ca urmare a expirării contractului de închiriere, motiv pentru care în Bucureşti mai funcţionează, în acest moment, doar două unităţi ale reţelei: Vitan şi Militari.

Praktiker

Noul proprietar al reţelei Praktiker este Kingfisher. iar cele doua părţi au agreat să nu mai prelungească contractul de inchiriere pentru magazinul din Voluntari.

Pe data de 2 august al anului curent, Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, a anunţat că a semnat cu succes contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România S.R.L. Acţiunile au fost achiziţionate de la familia Susli, cea care deţinea reţeaua de DIY din România.

Apoi, pe 4 decembrie 2017, noul proprietar, Kingfisher plc, a anunţat finalizarea cu succes a tranzacției pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Praktiker România de la familia Susli.

Nu se ştie încă dacă actualele magazine Praktiker vor fi transformate în unităţi Brico Depot sau Kingfisher plc, noul proprietar al reţelei, va introduce în România un alt brand pe care îl operează în alte pieţe europene. Una dintre variante ar fi brandul Castorama, de exemplu, un concept mult mai aproape de specificul pieţei din România.

Praktiker

Prezent de 15 ani pe piaţa din România, Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piața de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine. În prezent, reţeaua DIY are peste 1.600 de angajați. În 2016, vânzările Praktiker au fost de 140 de milioane de euro.

Brico Depôt are 15 magazine în România, cu o suprafață de 114.000 de metri pătrați şi 964 de angajați. Vânzările Brico Depôt România au însumat 144 de milioane de euro în 2016.

Kingfisher plc este o companie internațională de bricolaj şi amenajări interioare, cu aproape 1.200 de magazine în 10 țări din Europa și Rusia, susținută de o echipă de 77.000 de colegi. Ne desfăşurăm activitatea sub patru branduri de retail – B & Q, Castorama, Brico Dépôt și Screwfix.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *