LEROY MERLIN va deveni la finalul anului jucătorul numărul 2 din piaţă. Magazine noi la Bucureşti şi Oradea

LEROY MERLIN, unul dintre cei mai importanți retaileri de bricolaj la nivel mondial, parte din grupul francez Adeo și unul dintre liderii pieței de bricolaj din România, a anunţat azi într-o conferinţă de presă strategia de dezvoltare pe piaţa din Româna pentru următorii 3-4 ani ce include atât consolidarea afacerii dar şi deschideri noi de magazine.

poze-leroy-alexandriei2Din câte se cunoaşte, odată cu deschiderea magazinului de la Timişoara din 2 septembrie 2016, LEROY MERLIN a finalizat procesul de rebranding al magazinelor bauMax, transformate în Leroy Merlin, proces care a durat 18 luni și in cursul căruia au fost transformate și redeschise 12 magazine.

Dintre cele 15 magazine bauMax achiziţionare în 2014 de grupul Adeo, operatorul reţelei Leroy Merlin, 3 au fost închise definitiv şi au un rol logistic în acest moment (Bucureşti – Chitila, Piteşti şi Craiova), iar restul de 12 magazine au fost transformate în magazine Leroy Merlin, care s–au alăturat celorlalte 3 magazine sub acelaşi brand construite de la zero: Bucureşti – Colloseum, Bucureşti – Bragadiru şi Craiova – Electroputere Mall.

În 2015 au fost transformate 5 magazine bauMax, iar în 2016 au fost transformate alte 7 magazine, suma totală pentru întreg procesul de rebranding ridicându-se la 20 – 24 de milioane de euro.

„După rebranding, cele mai performante foste magazine bauMax sunt unităţile din Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti – Sun Plaza,” a declarat Frédéric Lamy, directorul general LEROY MERLIN România.

Magazinul Bucureşti Colloseum a devenit proprietatea LEROY MERLIN România

„Primul magzin deschis de noi în România, cel situat în centrul comercial Colloseum din cartierul Chitila – Bucureşti, a trecut în proprietatea LEORY MERLIN, începând de ieri, 27 septembrie 2016,” a declarat Frédéric Lamy care nu a dorit să precizeze suma tranzacţiei. „E un pas simbolic care arată angajamentul nostru pentru piaţa din România. De altfel, cca 70% dintre magazinele operate în România sunt în proprietatea noastră,” a completat Lamy.

Deschideri noi de magazine: Oradea (Centrul Comercial Arcade Oradea Sud) şi Bucureşti

„În acest an nu vom deschide alte magazine, dorim să ne concentrăm pe consolidarea afacerii, după finalizarea procesului de rebranding a magazinelor bauMax. În 2017, în luna iunie sau iulie, vom deschide un magazin la Oradea, unde deja am achiziţionat un teren situat în Centrul Comercial Arcade Oradea Sud unde mai sunt prezenţi retaileri precum Auchan şi Decathlon. Oradea este un oraş în care cred foarte mult.

Tot în 2017 vom mai deschide, cu certitudine, un magazin în Bucureşti, unde de asemenea am cumpărat un teren. Acesta va fi cel de-al 4-lea magazin din capitală,” a declarat Lamy, fără să precizeze poziţia acestuia din urmă. „Ţinta noastră este să avem 6 magazine LEROY MERLIN în Bucureşti şi 20 de magazine la nivel naţional, în următorii 3 ani.” a declarat Lamy.

Un top 3 magazine ale reţelei LEROY MERLIN din România, după vânzări, are pe primul loc magazinul din Bucureşti – Colloseum, pe locul 2 magazinul din Bragadiru, iar pe locul 3 magazinul din Bucureşti – Sun Plaza.

LEOROY MERLIN va vinde şi online dar nu reprezită o prioritate în acest moment

L-am întrebat pe Frédéric Lamy când va adăuga în România servicii de vânzare online? „Înainte de toate, cred foarte mult în vânzările online, în contextul conectivităţii, a vitezei internetului şi a apetitului pentru tehnologie din România. Ceea ce pot să vă spun pe acest subiect este că vom avea o abordare pas cu pas dar nu vă pot preciza exact când vom face primul pas. Probabil că nu vom avea vânzări online anul viitor. Însă cu siguranţă vom avea. Internetul nu este o opţiune, este o realitate, iar noi vom ţine cont de ea,” a precizat Lamy.

Retailerul LEROY MERLIN vinde online în Franţa, Spania, Polonia şi Italia dar ponderea şi în aceste ţări a vânzărilor online este sub 5% din total vânzări.

LEOROY MERLIN va deveni la finalul acestui an, cel mai probabil, jucătorul numărul 2 al pieţei din România

„După ce am preluat reţeaua bauMax am promis să dublăm, până la finele lui 2016, cifra de afaceri realizaţă de bauMax în 2013. Nu doar că ne-am atins deja targetul cu LEROY MERLIN  – şi suntem de abia în luna septembrie – dar chiar am triplat cifra de afaceri, iar în termeni like for like, creşterea noastra a fost cu 2 cifre,” a declarat Lamy fără să precizeze cifre concrete.

Plecând de la faptul că în 2013 reţeaua bauMax a avut o cifră de afaceri de cca 100 milioane de euro si de la declaraţiile D-lui Lamy, un calcul simplu ne arată că în luna septembrie 2016 actuala reţea LEROY MERLIN a ajuns la o cifră de afaceri de cca 300 de milioane de euro, iar dacă îşi va păstra rata de creştere, retailerul francez va încheia anul cu o cifră de afaceri de cca 380 de milioane.

Cum această cifră de afaceri este mai mare decât prognoza dată de către Arabesque, situată la o valoare de 364 de milioane de euro pentru 2016, rezultă faptul că LEROY MERLIN va deveni, cel mai probabil, până la finalul anului, jucătorul cu numărul 2 din piaţă, după Dedeman.

„Vom atinge 500 de milioane de euro cifră de afaceri nu în 2017 dar în 2018 cu siguranţă,” a încheiat Lamy.

Prognoze pentru finalul anului 2016 şi anul 2017

„Actualmente, piaţa de DIY din România are o valoare de 2 – 3 miliarde de euro, fără să luăm în calcul retailul tradiţional. Astfel, pe fondul unui bun climat economic, la care se adaugă o creştere a pieţei construcţiilor estimată la 10%, în 2017 piaţa naţională de DIY va avea o creştere cuprinsă între 5 şi 10%,” a estimat Lamy.

LEROY MERLIN România:

  • 15 magazine
  • cotă de piaţă: 15 – 20%
  • 1.800 de angajaţi
  • 1.000.000 de cumpărători (clienţi care au cumpărat ceva)/ lună

În prezent, în România, funcționează 15 magazine LEROY MERLIN: două magazine in București – complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum, un magazin pe Șoseaua Alexandria, în Bragadiru, Ilfov , un magazin în Craiova – Electroputere Mall, un magazin langă Ploiești, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, un magazin în Brașov pe Bd. Griviţei Nr.1L, un magazin în Constanța pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 207, două magazine în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186 și pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 182, un magazin în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu pe Str. Sibiului nr. 5, Șelimbăr, un magazin în Suceava pe Calea Unirii, nr. 27B, un magazin în Targu Mureș pe Strada Gheorghe Doja 243 – Promenada Mall, un magazin în Bacău situat pe Calea Republicii, nr. 181 – centrul comercial Hello Shopping Park, un magazin în Iași situat pe Calea Chisinaului, nr 23 şi un magazin în Timişoara, situat pe Calea Șagului, DN59.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *