IKEA va deschide la Timișoara al 3-lea magazin din România

Compania suedeză IKEA, lider mondial în retailul de mobilier și decorațiuni, a achiziționat deja un teren lângă Timișoara, în comuna Dumbrăvița, pentru a construi al 3-lea magazin din România și primul din afara capitalei, conform publicației locale banatulazi.ro.

SAMSUNG CSC

Noul magazin, care se estimează că se va deschide în 2020 – 2021, va fi situat în nordul orașului Timișoara, în comuna Dumbrăvița, în zona de lângă centura de ocolire a orașului, pe Bulevardul Petre Țuțea, unde retailerul va construi și un sens giratoriu pentru accesul la viitorul magazin.

Nu foarte departe de aceasta zonă, pe Calea Aradului nr. 123 din Timișoara, compania austriacă XXXLUTZ, al doilea cel mai mare retailer european de mobilă, după IKEA, a deschis la începutul acestei luni primul magazin din România, sub brandul MOMAX.

IKEA a început construcţia celui de-al 2-lea magazin din România la finalul lunii noiembrie a anului trecut. Acesta este situat în Bucureşti, pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57 și va fi deschis până la finalul verii acestui an, după o investitie totală de 86 de milioane de euro. Primul magazin IKEA din România a fost deschis acum mai bine de 10 ani, în anul 2007.

„România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România,” a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, la debutul construcției magazinului din Theodor Pallady.

După magazinul aflat în construcție în București și cel de la Timișoara, următoarele orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt Brașov și Cluj-Napoca, unde demararea construcțiilor depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obținerea autorizațiilor și infrastructură.

„Pentru noi este o prioritate să găsim terenurile potrivite în orașele din România care fac parte din planurile noastre de expansiune. Până atunci, avem un serviciu de comenzi online ce crește continuu în popularitate, disponibil pentru românii din toată țara, și avem planuri de a dezvolta, în plus față de magazinele clasice, un mediu multi-channel, cu noi canale de vânzări și noi formate care să susțină noile comportamente și tendințe de consum.

În prezent, lucrăm la găsirea unor terenuri potrivite pentru magazinele IKEA din țară și a celor mai relevante soluții pentru formatele multi-channel. Așa cum am anunțat deja, următoarele trei orașe în care vom deschide magazine IKEA în România sunt: Timișoara, Braşov și Cluj, unde demararea construcției depinde de terenurile disponibile, dar și de susținerea pe care o vom primi din partea autorităților pentru aprobarea planurilor urbanistice zonale și obținerea autorizațiilor. Atunci când vom avea noi detalii, le vom comunica.

Prioritatea noastră este să aducem gama IKEA mai aprope de cei mai mulți români și ne va face plăcere să oferim mai multe informații atunci când vom avea noutăți în legatura cu acest subiect,” a declarat Viviana Pavel, Real Estate and Development Manager IKEA South-East Europe (Croatia, Romania, Serbia Slovenia, Ukraine).

IKEA

IKEA Group, lider mondial în comercializarea de mobilier și decorațiuni pentru acasă, deține și operează 410 magazine în 49 de țări și are 190.000 de angajați la nivel global.

În România, grupul deţine în acest moment un singur magazin, cel din zona comercială Băneasa. Acesta a fost cel de-al 253 magazin al grupului, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte din group, în organizația IKEA South East Europe care include și Croația, Slovenia și Serbia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *