IKEA va avea 9 magazine în România până în 2025

IKEA Group, lider mondial în comercializarea de mobilier și decorațiuni pentru acasă, a început oficial construcţia celui de-al doilea magazin din România, situat în Bucureşti, pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, care va fi deschis până la finalul verii anului viitor, după o investitie totală de 86 de milioane de euro. IKEA va avea 9 magazine în România până în 2025, următoarele 3 oraşe în case se vor deschide uniţăţi fiind Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca.

Al doilea magazin IKEA din București va avea aproximativ 37.000 de metri pătrați, 1.300 de locuri de parcare și stații de încărcare pentru mașini electrice, un restaurant cu 550 de locuri, bistro, magazin de delicatese suedeze și locul de joacă pentru copii Småland.

IKEA Pallady

Noul magazin va avea și o seră de aproximativ 800 de metri pătrați în Market Hall și o zonă IKEA Café, concepută ca un spațiu de întâlnire pentru vizitatori. Noul magazin va oferi mai multă inspirație și o gamă unică de 9.200 de produse de mobilier și accesorii cu design funcțional și de calitate, la prețuri mici, pentru și mai mulți oameni din București.

IKEA Pallady va dubla capacitatea companiei de a prelua comenzi online pentru clienții din România. Mai mult, un Customer Service Center, conceput pentru a răspunde clienților din toată țara, va fi integrat în magazin. IKEA investește 86 de milioane de euro (valoarea totală a terenului și a construcției) în cel de-al doilea magazin din București.

Marea Unire a preţurilor mici

Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA SEE, a declarat că este un motiv de bucurie pentru companie deschiderea unui nou magazin în România, pentru o rețea globală cu 410 magazine și afaceri în 49 de țări și care angajează 190.000 de oameni la nivel global.

„România este țara din regiune în care avem cele mai ambițioase planuri. Plănuim să creștem de la 3 la 13 magazine până în 2025, în regiunea South-East Europe formată din România, Croația, Slovenia și Serbia, iar 9 dintre aceste magazine vor fi în România.”

Stefan Vanoverbeke a adăugat că următoarele trei orașe în care IKEA va deschide magazine în România sunt: Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, unde construcția depinde de terenurile disponibile, timpul necesar pentru obținerea autorizațiilor și infrastructură.

IKEA Pallady va fi construit la standarde înalte și sustenabile şi va avea un certificat de construcție sustenabilă BREEAM Excellent. Deschiderea noului magazin magazinului este planificată pentru sfârșitul verii 2018.

Peste 300 de locuri de muncă vor fi create în magazinul IKEA Pallady. Compania va începe procesul de recrutare prin promovarea potențialilor candidați talentați din unitățile existente (SEE și internațional) în funcții noi în Pallady. După ce vor fi ocupate pozițiile din echipa de management a magazinului, compania va începe al doilea val de recrutare externă. Recrutarea în masă pentru angajații magazinului este planificată să înceapă în februarie – martie 2018.

A doilea magazin IKEA din București va fi construit în apropierea autostradei A1, în Sectorul 3 din București și va avea acces ușor la transportul în comun pentru clienți: tramvai, metrou și autobuz, reducând astfel emisiile de CO2 generate de transport.

IKEA

IKEA Group, lider mondial în comercializarea de mobilier și decorațiuni pentru acasă, deține și operează 355 de magazine în 29 de țări (la 31 august 2017).

În România, grupul deţine în acest moment un singur magazin, cel din zona comercială Băneasa. Acesta a fost cel de-al 253 magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte din group, în organizația IKEA South East Europe care include și Croația, Slovenia și Serbia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *