Magazinul bauMax Craiova a fost închis definitiv

Magazinul bauMax din Craiova, parte din reţeaua achiziţionată în 2014 de către grupul Adeo, operatorul francez al reţelei de bricolaj LEROY MERLIN, a fost închis definitiv în data de 4 aprilie 2016 şi nu va fi transformat într-o unitate LEROY MERLIN, conform site-ului local a reţelei bauMax.

bauMaxDintre cele 15 magazine bauMax preluate de către Adeo şi transformate în magazine LEROY MERLIN, 3 au fost închise definitiv: magazinul din Chitila, situat foarte aproape de primul magazin LEROY MERLIN deschis în România, cel din centrul comercial Colosseum, magazinul din Piteşti (DN65, comuna Albota), închis în octombrie 2015 şi magazinul din Craiova (Calea Severinului, nr. 36 A).

Despre magazinul bauMax din Piteşti, închis anul trecut, Frederic Lamy, Directorul General Leroy Merlin Romania spunea la finalul anului trecut că: „Am decis să oprim activitatea la magazinul bauMax din Piteşti. Motivul este unul foarte simplu: profitabilitatea. Am dat o şansă acestui magazin printr-un test pe care l-am făcut începând cu 1 ianuarie 2015, ce a presupus aducerea tuturor gamelor noastre de produse la raft doar pentru a vedea care sunt rezultatele şi am tras concluziile.

Problema magazinului este pozitionarea acestuia. Este situat prea departe de centrul oraşului Piteşti şi foarte departe de zona comercială de la intrarea în oraş, dinspre Bucureşti – A1, una cu un trafic foarte mare. Am încercat, şi după 6 luni de test, am decis să-l închidem. Credem în potenţialul orasului Piteşti dar nu în această locaţie”.

Magazinul bauMax din Craiova este, aşadar, cel de-al 3-lea magazin din România închis de noii proprietari, una dintre motivaţii fiind existenţa unui alt magazin LEROY MERLIN în Craiova, cel situat pe Calea Bucuresti nr. 80, în Electroputere Mall. al doilea magazin construit de la zero, după cel din Colosseum.

La finalul anului trecut, Frederic Lamy spunea despre acest magazin că”… a fost o experienţă reuşită şi o ocazie foarte bună de a ne testa conceptul, iar acum după un an de la deschidere, vă spun că este un real succes si că suntem foarte încrezători în viitor. A fost momentul cănd am decis să accelerăm dezvoltarea în România. A fost momentul cănd am achiziţionat competitorul austriac bauMax, cu o reţea de 15 magazine în România. Am integrat toată echipa bauMax în organizaţia noastră şi au început primele procese de transformare a magazinelor.”

Aşadar, ultimele 2 magazine bauMax rămase din vechea reţea şi netransformate sunt cele din Iaşi şi Timişoara (Calea Șagului, DN 59). Magazinul bauMax din Iaşi, situat pe Calea Chişinăului, nr. 23, a fost închis în data de 14 martie 2015 pentru a fi transformat într-un magazin LEROY MERLIN. Fostele magazine bauMax din Bacău şi Suceava sunt şi ele în plin proces de transformare si urmează să se redeschidă sub brandul LEROY MERLIN.

Astfel, LEROY MERLIN este în grafic cu transformările fostelor magazine bauMax, conform declaraţiilor conducerii din România: Până la finalul lui septembrie 2016, LEROY MERLIN va transforma toate magazinele bauMAX achiziţionate.”

În prezent, în România funcţionează 11 magazine LEROY MERLIN (două magazine în București: complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum, un magazin pe Șoseaua Alexandria, Bragadiru, Ilfov, un magazin în Craiova – Electroputere Mall, un magazin lângă Ploiești, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, un magazin în Brașov pe B-dul Griviţei Nr.1L, două magazine în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186 și pe B-dul Aurel Vlaicu 182, un magazin în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu pe Str. Sibiului nr. 5, Șelimbăr, un magazin în Constanța pe B-dul Aurel Vlaicu nr. 207 şi un magazin în Târgu Mureş pe strada Gheorghe Doja, nr. 243).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), Home&Deco, Home&Garden, mobilier şi materiale de construcţii,

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,221 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Magazinul bauMax Craiova a fost închis definitiv
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.