19 producători români şi-au expus produsele la Târgul internaţional Salone Internazionale del Mobile Milano

Un număr de 19 companii producătoare de mobilă din România au expus, în perioada 14-19 aprilie, în cadrul celei de-a 54-a ediţii a Târgului internaţional Salone Internazionale del Mobile Milano, în cadrul pavilionului naţional de aproape 580 mp.

IMAG0314Pavilionul României a fost organizat de către MECT în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Evenimentul de la Milano a cuprins manifestările conexe ‘Euro Cucina’ (Salonul european al mobilierului de bucătărie) şi ‘International Bathroom Exhibition’ (Expoziţia internaţională pentru mobilier de baie).

În pavilionul românesc, amenajat pe o suprafaţă de 579 mp sub brandul ‘Romanian Furniture – Style, Comfort, Durability’, în cadrul secţiunii clasice şi a celei de design a târgului, a fost expusă o gamă largă de mobilier, iar producătorii români şi-au promovat produsele, alături de alte branduri importante din Europa şi din lume, obiectivul principal fiind acela de a face cunoscută industria de mobilă din România şi de a determina creşterea volumului exporturilor acestui sector de activitate.

Expozanţii români au prezentat la ediţia din acest an colecţii adaptate tendinţelor din domeniu şi specificului pieţei italiene: mobilier realizat din lemn de cireş, tei, stejar şi răşinoase, cu finisaje patinate, mobilier stil clasic cu linii rafinate, mobilier tapiţat, mobilier din fier forjat în combinaţie cu lemn masiv etc.

Cele 19 companii româneşti au avut, astfel, posibilitatea de a stabili noi contacte cu potenţiali parteneri de afaceri italieni, dar şi din alte ţări, precum şi de a consolida relaţiile comerciale şi de parteneriat existente, cu societăţi de distribuţie din Italia, având în vedere faptul că unele dintre societăţile prezente au deja cooperări cu parteneri din ţara gazdă.

Salone Internazionale del Mobile Milano s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 340.000 mp, în cadrul centrului expoziţional RHO-PERO Milano, iar numărul expozanţilor s-a ridicat la 2.600, dintre care 670 de designeri de renume din 37 de ţări. În plus, 12 ţări din totalul înregistrat au avut pavilion naţional.

Sursa: Agerpres

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *