Volumul lucrărilor de construcţii din România a crescut, în 2015, cu 10,4%

Volumul lucrărilor de construcţii din România a crescut, în 2015, ca serie brută, cu 10,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, datorită lucrărilor de reparaţii capitale, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrărilor de construcţii noi, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

LafargeLa nivelul lunii decembrie 2015, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută (+14,2%), cât şi ca serie ajustată (+8,8%).

Pe întreg anul 2015, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 10,4%, iar pe elemente de structură au avut loc creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale – cu 31,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente – cu 13,3%, şi la lucrările de construcţii noi – cu 5,2%.

De asemenea, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 20% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,1%. În schimb, la clădirile rezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 5,8%.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,230 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Volumul lucrărilor de construcţii din România a crescut, în 2015, cu 10,4%

Spune-ți părerea

  1. […] of construction works in Romania increased in 2015, as gross series by 10.4% compared to the same period of the previous year, due overhauling, maintenance and current repairs […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.