Ştiri externe, pe scurt

Rezultate încurajatoare pentru bauMax după restructurare

După derularea procesului de restructurare a reţelei de magazine bauMax, care a inclus şi exituri din anumite pieţe precum România unde reţeua bauMax a fost cumpărată de către Leroy Merlin, compania a anunţat vânzări, în 2014, mai mari decât cele aşteptate. În luna ianuarie, cifra de afaceri a crescut cu 16% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, iar numărul de clienti a crescut cu 11,8%.

bauMax a început sezonul de primăvară cu o campanie de mari dimensiuni şi se pregăteşte să introducă noul concept de vânzări, concept iniţiat în magazinul din Tull cel care a înregistrat creşteri cu două cifre a vânzărilor de la deschiderea sa din octombrie 2014.

Top 30 retaileri de bricolaj din Germania

hornbach300x225Publicaţia Baumarktmanager a lansat topul 30 al retailerilor de bricolaj din Germania după cifra de afaceri. OBI este cel mai mare retailer de bricolaj din Germania, cu vânzări de 6,9 miliarde de euro, urmat de Bauhaus cu vânzări de 7 miliarde de euro, Hornbach cu vânzări de 3,9 miliarde de euro, Hagebau (inclusiv Werkers Welt) cu vânzări de 2,9 miliarde de euro şi Toom cu vânzări de 2,4 miliarde de euro.

Restul topului, aici.

Hornbach cumpără reţeaua ÖBAU Egger

Retailerul german de bricolaj Hornbach a cumpărat reţeaua austriacă ÖBAU Egger care opereză 3 magazine, cu promisiunea de a păstra angajaţii. Hornbach operează în acest moment 11 magazine in Austria, la care se vor alătura şi cele 3 magazine achiziţionate. Grupul Hornbach are un total de 147 magazine, în 9 ţări, cu vânzări în anul fiscal 2013/2014 de peste 3.4 miliarde.

O nouă viziune pentru Leroy Merlin Italia

Leroy Merlin Italia a intrat într-o nouă eră prezentând o nouă viziune pentru magazinul său din Solbiate Arno de lângă Milano. Leroy Merlin a implementat un layout complet regândit, menit să vină în întâmpinarea diferitelor gusturi ale clienţilor, fie că vorbim de familii, fie că vorbim de clienţii profesionişti.

„Această nouă formulă de magazin a fost concepută cu implicarea tuturor angajaților noștri. Pe 27 mai 2015 vom deschide magazinul din Torre Annunziata, de lângă Napoli, iar pentru 2016 avem programate inaugurarea de noi magazine sub acest concept. Vom lansa, de asemenea, serviciul de click&colect”, a declarat Olivier Jonvel, CEO al Leroy Merlin Italia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *