România a ocupat, în luna octombrie, locul 3 în UE la creşterea lucrarilor de construcţii

Slovacia, Suedia şi România au înregistrat în octombrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

LafargeLa nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au crescut în octombrie cu 1,2%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 1,1%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrate cele mai mari creşteri în Slovacia (29,7%), Suedia (13,8%), România (10,2%) şi Spania (8,2%), iar cel mai semnificativ declin în Slovenia (minus 11,8%), Ungaria (minus 7,8%) şi Bulgaria (minus 5,2%).

Au apărut deja primele semne că Moşul are gânduri mari anul acesta

În octombrie 2015, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 0,5% în zona euro şi de 0,1% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrate cele mai mari creşteri în Slovacia (2,4%), Suedia (1,8%), Spania (1,3%) şi România (1%), iar cel mai semnificativ declin în Ungaria (minus 7,6%), Polonia (minus 1,6%) şi Cehia (minus 1,5%).

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.   

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,230 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » România a ocupat, în luna octombrie, locul 3 în UE la creşterea lucrarilor de construcţii
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] România a ocupat, în luna octombrie, locul 3 în UE la creşterea lucrarilor de construcţii […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.