România a avut, în luna iunie, cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE

România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din toate statele membre ale Uniunii Europene în luna iunie 2015 comparativ cu luna mai 2015, cu un avans de 3,5%, arată datele prezentate de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

LafargeÎn schimb, la nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcţii au scăzut cu 1,1% iar în zona euro lucrările de construcţii au înregistrat o diminuare de 1,9%. În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Germania (minus 4,5%), Polonia (minus 4,3%) şi Suedia (minus 2,7%) iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în România (3,5%), Bulgaria (2,6%) şi Marea Britanie (2,5%).

În ritm anual, luna iunie 2015 comparativ cu luna iunie 2014, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 2,3% în zona euro şi o contracţie de 0,4% în UE. În schimb, România se situează în rândul statelor cu cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii, 13,1%, creşteri anuale mai mari fiind înregistrate doar în Slovacia, 24,1% şi Olanda 15,8%.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, volumul lucrărilor din construcţii a crescut în primul semestru al anului în curs, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,3%, respectiv cu 10,9%, comparativ cu perioada similară din 2014.

În iunie 2015, faţă de iunie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 13,5%, în timp ce, faţă de luna precedentă, creşterea a fost de 21,9%, ca serie brută, şi de 3,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *