România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, în luna decembrie 2015

România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din toate statele membre ale Uniunii Europene în luna decembrie 2015, comparativ cu luna noiembrie 2015, cu un avans de 5,8%, conform datelor Eurostat (Oficiul European de Statistică).

Holcim-1În schimb, la nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcţii au scăzut cu 0,1%, iar în zona euro lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 0,6%. În rândul statelor membre, cele mai mari scăderi ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia, minus 12,5%, Franţa (minus 1,6%) şi Olanda (minus 0,9%) iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în România (5,8%), Slovacia (4,3%) şi Suedia (2,6%).

În ritm anual, luna decembrie 2015 comparativ cu luna decembrie 2014, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 0,4% în zona euro dar au crescut cu 1,4% în UE. Şi în acest caz, România se situează în rândul statelor cu cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii, 13,9%, creşteri anuale mai mari fiind înregistrate doar în Slovacia, 24,9% şi Suedia 15,2%.

În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, volumul lucrărilor din construcţii a crescut, în 2015, ca serie brută, cu 10,4%, comparativ cu 2014. Potrivit sursei citate, la nivelul lunii decembrie 2015, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, a crescut atât ca serie brută (+14,2%), cât şi ca serie ajustată (+8,8%). În ceea ce priveşte rezultatele consemnate în decembrie 2015, comparativ cu noiembrie, acelaşi an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută, cu 28,4%. Pe de altă parte, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o creştere cu 5,9%, în decembrie 2015.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,214 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, în luna decembrie 2015
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, în luna decembrie 2015 […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.