Piața globală de DIY și Home Improvement a înregistrat o creștere de 13.8% în 2020, depășind plafonul de 700 de miliarde de euro

În 2020, în ciuda șocului semnificativ asupra economiei mondiale și a impactului logistic, cauzate de pandemia de Covid-19, cifra de afaceri a pieței globale de DIY și Home Improvement a ajuns la 701 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o creștere incredibilă de 13.8%, comparativ cu 2019, când s-a înregistrat o cifră de afaceri de 615 miliarde de euro, potrivit celui mai nou raport “Global Home Improvement Report 2021”.

diy

Global Home Improvement Report 2020 este realizat de către cele două organizații profesionale europene de profil: EDRA (European DIY-Retail Association) și HIMA (Home Improvement Manufacturers Association) – fosta fediyma (European Federation of DIY Manufacturers) și de primul reprezentant global al tuturor comercianților DIY, ghin (Global Home Improvement Network).

Mai mult, creșterea substanțială din industrie este indirect proporțională cu scăderea PIB-ului cu 1,4% în 2020. America de Nord și Europa reprezintă aproximativ 88% din această piață, deși populația lor însumată reprezintă doar 16% din populația mondială.

Piețele DIY din cele două continente însumează 612 miliarde de euro, având o creștere cu 14.39% comparativ cu valoarea din 2019 de 535 miliarde de euro. America de Nord și Europa au ajuns la 61% și respectiv 27% din piața mondială. America de Nord are cea mai mare medie de cheltuieli de DIY per persoană în 2020 ajungând la 1.163 euro comparativ cu 972 euro în 2019, cu o creștere de 19,65%.

82.5% din piața globală de DIY (578.14 miliarde de euro) este concentrat în doar 8 țări

Aproximativ 82.5% din piața globală de DIY (578.14 miliarde de euro) este concentrat în doar 8 țări: SUA, Germania, Japonia, Canada, Marea Britanie, Franța, Australia și Italia. Mai mult, cele trei mari piețe DIY din Europa (Germania, Marea Britanie și Franța) reprezintă 50% din piața continentală.

Top 10 retaileri DIY la nivel mondial

Topul celor 10 mari retaileri DIY la nivel global cuprinde: Home Depot (SUA), Lowe’s (SUA), Adeo (franța), Kingfisher (UK), Menards (SUA), Bunnings (Australia), OBI (Germania), Ace Hardware (SUA), Nauhaus (Germania) și Sodimac (Chile). Doar Home Depot și Lowe’s la un loc înseamnă nu mai puțin de 27.7% din cifra de afaceri globală.

Mai multe informații, inclusiv Analiza Globală, date detaliate din peste 50 de piețe DIY, precum și top 10 retaileri globali de DIY & Home Improvement, pot fi găsite în noua ediție a Global Home Improvement Report 2021. Acest raport cuprinde cifre din piața de DIY din acest moment.

Cum poți comanda raportul?

Global Home Improvement Report 2021 este distribuit de către asociațiile locale ale HIMA: Herstellerverband Haus & Garten (Germania, Austria și Elveția), IVG (Germania), Inoha (Franța), BHETA (Marea Britanie), AFEB (Spania și Portugalia), HIMA Benelux (Belgia) and MADE4DIY (Italia).

Pentru companiile internaționale care nu au sediul în aceste țări, acestea trebuie sa contacteze HIMA sau EDRA direct.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *