Piața globală de DIY & Home Improvement crește cu 4,2%, trecând plafonul de 600 miliarde de euro

În 2019, cifra de afaceri a pieței mondiale de DIY și Home Improvement a ajuns la 618 miliarde de euro, trecând de plafonul de 600 miliarde de euro, o creștere cu 4,22% comparabil cu anul trecut, când s-au înregistrat 593 miliarde de euro, conform Global Home Improvement Report 2020.

DIYGlobal Home Improvement Report 2020 este realizat de către cele două organizații profesionale europene de profil: EDRA (European DIY-Retail Association) și HIMA (Home Improvement Manufacturers Association) – fosta fediyma (European Federation of DIY Manufacturers) și de primul reprezentant global al tuturor comercianților DIY, ghin (Global Home Improvement Network).

Conform Global Home Improvement Report 2020, America de Nord și Europa împreună reprezintă aproximatic 86,6% din această piață, deși populația lor reprezintă doar 16% din populația globală. Piețele de DIY ale acestor două continente însumează 535 miliarde de euro, o creștere cu 3,68% la valoarea din 2018 de 516 miliarde de euro.

Black Friday la eMAG

America de Nord și Europa au atins 58% și 28% din respectiva piața globală. America de Nord a avut cele mai mari cheltuieli de bricolaj pe cap de locuitor în 2019, de 972 euro comparabil cu 932 euro în 2018.

Aproximativ 81% din piața globală de DIY (502,2 miliarde de euro) este concentrată în doar 8 țări

Aproximativ 81% din piața globală de DIY (502,2 miliarde de euro) este concentrată în doar 8 țări: SUA, Germania, Canada, Japonia, Marea Britanie, Franța, Australia și Italia. Mai mult, cele trei piețe mari de DIY din Europa (Germania, Franța și Marea Britanie) reprezintă 50% din piața continentală.

Cei mai mari retaileri DIY globali sunt: Home Depot (SUA), Lowe’s (SUA), Adeo (Franța), Kingfisher (Marea Britanie), Menards (SUA), Bunnings (Australia), OBI (Germania), Bauhaus (Germania), Ace Hardware (SUA) și Sodimac (Chile). Home Depot și Lowe reprezintă 26,3% din cota de piață globală.

Mai multe informații, inclusiv Analiza Globală, date detaliate despre peste 50 dintre marile piețe DIY și cele 10 grupuri globale de top de Home Improvement, pot fi găsite în noua ediție a Global Home Improvement Report 2020.

Global Home Improvement Report 2020 este distribuit de către asociațiile HIMA: Herstellerverband Haus & Garten (Germania, Austria and Elveția), IVG (Germania), Unibal (Franța), BHETA (Marea Britanie), AFEB (Spania and Portugalia), FEBIN (Belgia) and MADE4DIY (Italia).

Pentru companiile internaționale care nu au sediul în niciuna dintre aceste țări, pot cumpăra Global Home Improvement Report 2020 de aici: www.diysummit.org/prices-gdiyn-ghir/.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *