Eurostat: România, cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, în luna decembrie

România a înregistrat cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcţii în decembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

ParkLakeÎn schimb, la nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcţii au scăzut cu 0,5% iar în zona euro lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 0,8%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ avans în România (7,2%), Italia (2,3%) şi Polonia (1%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Ungaria (minus 6,5%), Cehia (minus 3,3%) şi Germania (minus 2,9%).

În decembrie 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 0,5% în Uniunea Europeană şi de 3,5% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ avans în România (15%), Suedia (9,4%) şi Polonia (4,8%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Slovacia (minus 9,8%), Cehia (minus 7,8%) şi Franţa (minus 7,5%).

Foto, Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,222 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Eurostat: România, cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, în luna decembrie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.