Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în anul 2016 cu 4,8%

În anul 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de anul 2015, ca serie brută, cu 4,8%, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

construcții

În 2016, comparativ cu 2015, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,8%. Pe elemente de structură au avut loc
scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 23,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 11,2%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 12,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,1%.

În luna decembrie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, noiembrie 2016, ca serie brută, cu 6,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 4,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, respectiv decembrie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 27,7%, respectiv cu 19,8%.

Raportul INS se poate citi în întregime AICI.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *