Vectra: Soluții pentru optimizarea operațiunilor logistice și eficientizarea energetică a depozitelor

În industria de retail, peisajul a fost transformat complet de către eCommerce, care a modelat preferința consumatorilor către livrarea comenzilor în 24h de la plasarea lor. Operațiunile din această industrie necesită echipamentul de depozit potrivit pentru a face față cererii în creștere. De asemenea, eficientizarea energetică a depozitelor devine necesară pentru o bună desfășurare a activității zi de zi, fără întreruperi.

vectra

Îmbunătățiți productivitatea operatorilor

Viteza și agilitatea sunt esențiale pentru a îndeplini așteptările privind expedierea bunurilor a doua zi după ce au fost comandate. Acest lucru presupune manipularea paleților cu marfă mai repede și îmbunătățirea ratei de întocmire a comenzilor (order picking). Echipamentele de depozitare marca Yale sunt proiectate cu tehnologii avansate pentru a susține aceste aplicații.

Spre exemplu, utilajele tip order picker din seria MO oferă atât o viteză mare de deplasare, cât și o ergonomie ridicată. Platforma spațioasă pentru operator poate fi accesată din ambele părți ale echipamentului, iar acest aspect îmbunătățește confortul utilizatorului și rapiditatea de mișcare.

Reduceți timpul de imobilizare a unui echipament

Utilajele marca Yale oferă intervale lungi de service. Acest lucru nu ajută doar la reducerea timpului de nefuncționare a unui stivuitor, ci și la micșorarea costurilor de service. Întreținerea și asistența de service sunt asigurate de către rețeaua de tehnicieni Vectra, care acoperă solicitările din toate regiunile țării.

Optimizați spațiul de depozitare

Intensificarea consumerismului a dus la nevoia de a extinde spațiile de depozitare, lucru destul de costisitor pentru retaileri. Combinația potrivită de echipamente de depozitare marca Yale vă poate ajuta să utilizați spațiul din depozit mult mai eficient și rentabil.

Una dintre soluțiile logistice pe care o puteți alege este aceea de a vă extinde pe verticală, prin creșterea înălțimii rafturilor. Modelul de stivuitor electric tip reachtruck Yale MR este proiectat cu un catarg ce poate atinge înălțimi de până la 14 m și poate avea acces la rafturile înalte.

Mai mult decât atât, pentru a manipula mai mulți paleți cu marfă pe oră, stivuitorul este dotat cu o viteză opțională de deplasare de 14 km/h. Seria reachtruck Yale MR oferă următorul nivel de productivitate pe care îl poate asigura un astfel de stivuitor, prin inovație, tehnologie și design ergonomic. Caracteristicile acestui echipament includ un catarg robust de mare capacitate, poziționare precisă a furcilor și eficiență energetică.

O altă soluție ar fi optimizarea spațiului de depozitare pe orizontală, prin îngustarea culoarului de lucru. Echipamentele tip VNA de la Yale reprezintă soluția optimă pentru aplicațiile ce presupun manipularea paleților de marfă la înălțimi foarte mari și pe culoare înguste de lucru.

Stivuitorul VNA oferit de Yale are capacitțăi de ridicare de la 1000 kg până la 1500 kg și poate manipula mărfuri la înălțimi de până la 18m. Echipamentul oferă, de asemenea, ergonomia, stabilitatea și performanța atât de necesare pentru maximizarea productivității într-un depozit de mare densitate.

Eficientizarea energetică a depozitelor

În prezent, tot mai mulți operatori economici iau măsuri pentru reducerea costurilor privind consumul de energie electrică. Una dintre soluțiile ce s-au dovedit a fi foarte eficiente este Sistemul de stocare energie (BESS – Battery Energy Storage System).

BESS – Sistemul de stocare a energiei bateriei este o soluție tehnologică avansată care permite stocarea energiei în mai multe moduri pentru o utilizare ulterioară. Având în vedere posibilitatea ca o sursă de energie să sufere fluctuații din cauza vremii, pene de curent sau din motive geopolitice, sistemele de baterii sunt vitale pentru utilități, companii și case pentru a obține un flux continuu de energie.

Un sistem de stocare a energiei din baterie (BESS) nu mai este o idee de amânat, ci mai degrabă un pilon important al oricărei strategii energetice.

Principiul de funcționare al unui sistem de stocare a energiei bateriei (BESS) este simplu. Bateriile primesc energie electrică de la rețeaua electrică sau de la o sursă de energie regenerabilă, cum ar fi panourile solare sau altă sursă de energie, și ulterior o stochează pentru a o elibera atunci când este nevoie.

Sistemele de stocare a bateriilor au multe avantaje. Ele fac energia regenerabilă mai viabilă. Furnizarea de energie solară și eoliană poate fluctua, astfel încat sistemele de stocare a bateriilor sunt esențiale pentru „atenuarea” acestui flux, pentru a oferi o sursă continuă de energie atunci când este nevoie de energie non-stop, indiferent dacă bate vântul sau soarele strălucește.  În plus, pot proteja orice utilizator de fluctuațiile rețelei care ar putea compromite furnizarea de energie.

Iată câteva dintre avantajele sistemelor de stocare a energiei:

  1. Protejarea mediului

Instalarea unui sistem de stocare a bateriilor într-un depozit alimentat cu energie regenerabilă reduce poluarea, contribuind astfel la tranziția energetică și combaterea efectelor încălzirii globale.

  1. Costuri mai mici cu energia

Stocarea energiei la costuri reduse și consumarea acesteia în perioadele de vârf, când tarifele de energie electrică sunt mai mari, permite utilizatorului să schimbe consumul și să evite taxele mai mari, economisind bani. Economiile sunt mărite atunci când sunt combinate cu energia solară, care este gratuită.

  1. Mai puțină dependență de rețea

Sistemele de stocare a bateriilor garantează o alimentare continuă cu energie, chiar și în momentele în care rețeaua de energie este instabilă din cauza vârfurilor de cerere sau a vremii extreme.

  1. Furnizare continuă de energie

Soarele nu este întotdeauna „aprins”. Un sistem de stocare a bateriei funcționează non-stop și, prin urmare, compensează orice fluctuații în furnizarea de energie solară prin stocarea energiei în exces în sistem.

  1. Elasticitate

Un sistem de stocare a bateriei oferă o rezervă de urgență în cazul unei întreruperi de curent, garantând continuitatea afacerii.

Daca aveti nevoie de asistență în găsirea soluției potrivite depozitului în care vă desfățurați activitatea, puteți scrie pe adresa de email vanzari@vectra.ro iar un consultant Vectra va lua legatura cu Dvs.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *