66% dintre români au încredere în eficiența materialelor de construcții durabile și ecologice

Dezvoltarea durabilă este un megatrend și o provocare pentru societatea contemporană, care se confruntă cu amenințarea din ce în ce mai mare a epuizării resurselor Pământului. În acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu la nivel național pentru a înțelege ce înseamnă și cât de importantă este pentru români dezvoltarea durabilă în construcții.

construcții

Dezvoltarea durabilă – ce este mai exact și de ce avem nevoie de ea?

Conceptul de dezvoltare durabilă cuprinde mai multe dimensiuni ce au la bază ideea că resursele naturale sunt limitate și că rolul omenirii este de a le ocroti, de a le folosi cu grijă pentru a-și satisface nevoile și de a se asigura că ele sunt suficiente și pentru generațiile viitoare. Ceea ce înseamnă că o societate durabilă știe să fie responsabilă, concentrată pe protejarea mediului  și menținerea echilibrului dintre diversele sale (eco)sisteme, în timp ce asigură creșterea și dezvoltarea economică.

  • 66% dintre români au încredere în eficiența materialelor de construcții durabile și ecologice
  • 75% dintre respondenți consideră că sustenabilitatea este la fel de importantă precum confortul în procesul de construcție și folosință a unei locuințe
  • Pentru românii care își doresc o casă mai prietenoasă cu mediul, specialiștii din construcții recomandă utilizarea BCA (33%)

Sustenabilitatea definește calitatea materialelor de zidărie

Rezultatele studiului realizat de Reveal Marketing Research arată că în timpul procesului de informare asupra unei locuințe românii caută activ soluții funcționale, prețul (88%) și calitatea materialelor de zidărie folosite (83%) fiind cele mai importante aspecte evaluate.

Dacă ne referim la atributele materialelor de zidărie folosite, 2 din 3 români declară că ar avea multă și foarte multă încredere să construiască o casă cu cel mai durabil și ecologic material, mai ales cei tineri, cu vârsta între 18 și 24 ani (70%), dar și cei care în prezent locuiesc în locuințe din cărămidă (71%) sau BCA (68%).

Pentru 52% dintre respondenți se observă că este important ca materialele de zidărie să fie prietenoase cu mediul înconjurător. Mai mult decât atât, 40% dintre români declară că au ales un material de construcție cu caracter durabil și eficient energetic, ce ajută la reducerea emisiilor de carbon din atmosferă.

În viziunea românilor, casa ideală este construită în armonie cu mediul înconjurător

75% dintre respondenți consideră că sustenabilitatea este la fel de importantă precum confortul când vine vorba de procesul de construcție a unei case sau a unui bloc de apartamente, procentul atingând pragul de 81% în cazul specialiștilor din domeniul construcțiilor.

În ceea ce privește viziunea românilor despre locuința ideală, o treime dintre aceștia consideră că aceasta ar trebui să fie prietenoasă cu mediul în procesul de construcție și de folosință (28%), un procent semnificativ mai mare înregistrându-se în cazul tinerilor sub 35 ani (35%) care, în general, manifestă un interes mai ridicat de a proteja mediul înconjurător.

Specialiștii încurajează inițiativele ecologice în construcții

În prezent, peste jumătate dintre specialiștii în domeniu sunt preocupați în mare măsură de problemele ecologice în construcții, spre exemplu de problema emisiilor de carbon (53%) sau de utilizarea unor surse de energie neregenerabile (52%).

Mai mult decât atât, în cazul acestora se remarcă tendința de a recomanda în mai mare măsură materialul BCA pentru românii care își doresc o locuință ușor de construit (62%) și sustenabilă (33%).

Reveal Marketing Research

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiză în peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede că cercetarea de piață reprezintă baza deciziilor corecte și a poziționării brandurilor. Soluțiile calitative și cantitative ajută de 14 ani companii din România și Europa.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *