NEPI Rockcastle obține calificativul „Excelent” pentru Ploiești Shopping City, conform standardului BREEAM In-Use pentru certificarea clădirilor verzi

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru clădirile verzi, pentru Ploiești Shopping City. Aceasta este cea mai recentă versiune a acreditării BREEAM și se axează pe îndeplinirea criteriilor de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice și la ajustarea activelor.

nepi rockcastle

Noul calificativ obținut marchează un alt pas important în strategia companiei de reducere a amprentei de carbon și de modernizare a operațiunilor și dezvoltărilor sale la cele mai înalte standarde ESG.

Procesul de certificare pentru proiectul Ploiești Shopping City, deținut de NEPI Rockcastle, s-a derulat pe parcursul a peste 3 luni și a cuprins două etape. Prima fază a constat în evaluarea eficienței clădirii, iar scorul obținut a fost de 75,3%. În cea de a doua etapă a fost analizată performanța practicilor de management, rezultatul fiind de 71,8%.

Inițiative sustenabile

Ploiești Shopping City a obținut calificativul “Excellent” în cadrul standardului BREEAM In-Use datorită inițiativelor sustenabile, cum ar fi: sistemul inteligent de management al clădirii care diminuează consumul de energie; reducerea consumului prin intermediul instalațiilor de apă; implementarea sistemelor de colectare a apelor menajere și a sistemelor de prevenire a scurgerilor de apă; eliminarea și colectarea inteligentă a deșeurilor; asigurarea unui management individual al deșeurilor cu accent pe eforturile de reciclare; dezvoltarea de soluții centrate pe biodiversitate prin intermediul zonelor verzi interne și externe.

Considerăm că această certificare este încă o dovadă că pentru noi confortul, sănătatea și siguranța vizitatorilor și chiriașilor din Ploiești Shopping City reprezintă o prioritate. Reducerea costurilor operaționale prin diminuarea consumului de energie este un alt beneficiu important, atât pentru retaileri, cât și, implicit, pentru angajații acestora. Suntem recunoscători tuturor colegilor noștri care au făcut posibilă această realizare„, a spus Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability, NEPI Rockcastle.

Practicile și procesele sustenabile din Ploiești Shopping City

Printre practicile și procesele sustenabile implementate în Ploiești Shopping City se numără instalarea de lumini interioare și exterioare 100% LED, precum și senzori de mișcare plasați pe toate coridoarele, în spațiile tehnice și în depozite. În plus, supravegherea limitelor de răcire și încălzire se realizează prin intermediul unui nou sistem modern și eficient de management al clădirii.  Totodată, Ploiești Shopping City nu utilizează combustibili fosili, ci doar agenți frigorifici cu indicator scăzut al potențialului de încălzire globală.

Îmbunătățirea ratingului BREEAM In-Use pentru Ploiești Shopping City este un pas firesc în strategia de business a NEPI Rockcastle, care se concentrează pe dezvoltarea de clădiri durabile pentru comunități, respectând în același timp mediul înconjurător. Gestionăm consumul de energie, ceea ce duce la reducerea emisiilor, și facem progrese semnificative în achiziționarea și generarea de energie electrică din surse regenerabile. În conformitate cu strategia noastră ESG, ne adaptăm activele pentru a fi mai sustenabile, rezistente la schimbările climatice și ne străduim să creăm un mediu mai bun pentru comunitățile și chiriașii noștri„, a adăugat Magdalena Gibney.

Ploiești Shopping City are o suprafață închiriabilă de 46.846 metri pătrați și include peste 100 de magazine, parcare exterioară cu stații de încărcare a trotinetelor electrice, parcare pentru motociclete și biciclete și beneficiază de conectivitate bună prin intermediul rețelei de transport în comun.

Alături de Ploiești Shopping City, alte trei centre comerciale și un parc de retail, deținute de NEPI Rockcastle, au primit certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent în 2023: Promenada Mall București, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Piatra-Neamț și Vulcan Value Center.

BREEAM

BREEAM reprezintă una dintre principalele metodologii de evaluare a sustenabilității la nivel mondial pentru proiecte de planificare generală, infrastructură și clădiri. Certificarea recunoaște și reflectă valoarea activelor cu performanțe superioare pe tot parcursul ciclului de viață al mediului construit, de la construcția nouă, prin performanță în exploatare, până la recondiționare. BREEAM realizează acest lucru prin certificarea de către o terță parte a evaluării performanței de sustenabilitate ecologică, socială și economică a unui bun, folosind standarde dezvoltate de BRE. Certificarea BREEAM este o garanție că o clădire respectă principiile sustenabilității, dar și un beneficiu pentru proprietarii și ocupanții săi în ceea ce privește valoarea investiției, productivitatea, confortul și bunăstarea.

NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est.

Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune.

Cu 59 de proprietăți în nouă piețe și abilități de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din zona CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și gestionarea proprietăților.

În România, compania deține 25 de centre comerciale în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș sau Ploiești (Ploiești Shopping City).


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *