MASTERBUILD ajunge la un volum de business de 74 mil. RON și previzionează o creștere cu 25% anul acesta doar din contractele deja semnate în primele 4 luni din an

MASTERBUILD – General Contractor & Developer raportează o cifră de afaceri de 74 milioane de RON la nivelul anului fiscal 2022 și previzionează pentru finalul lui 2023 o creștere a volumului de business cu 25% față de anul anterior, având în vedere contractele semnate în primele 4 luni ale anului curent.

masterbuildDeși piața construcțiilor se confruntă cu probleme majore, cu impact rapid, precum lipsa materialelor de construcții și schimbările constante din punct de vedere legislativ, MASTERBUILD are un pipeline de noi lucrări de construcții de aproape 200.000 mp, reprezentând contracte deja semnate în primele luni din an sau în curs de negociere.

58% din cerere a provenit anul trecut din sectorul de retail (parcuri de retail, centre comerciale, formate de magazine de retail), 15% din segmentul logistic (parcuri logistice și facilități industriale sau de producție) și 27% din segmentul de lucrări publice. Anul acesta, tendința continuă, cu un volum semnificativ al cererii pentru noi construcții înregistrat în special în retail și producție (fabrici și facilități de producție ale operatorilor internaționali și locali).Segmentul public continuă de asemenea investițiile în acest an, atât prin proiecte finanțate prin PNRR cât și din alte surse, care vor continua să genereze cerere în construcții.

Modificările legislative din industria construcțiilor

Printre modificările legislative ce au pus presiune pe activitatea de construcții în ultimul an se numără eliminarea facilităților fiscale pentru angajatorii din construcții, împreună cu mărirea salariului minim brut pe țară de la 3.000 la 4.000 lei (OUG 16/2022, OUG 168/2022). În contextul în care contractele de construcții se derulează în cadrul unor bugete fixe, unele dintre modificările legislative au intervenit pe perioada derulării contractelor, transferând la companiile din construcții noile presiuni fiscale și costuri asociate. Având că principală miză creșterea nivelului colectării fiscale, recentele măsuri nu au avut în vedere și realitatea pieței construcțiilor, punând o presiune suplimentară pe un sector deja marcat de presiuni inflaționiste și blocaje pe piața materialelor de construcții, apreciază specialiștii MASTERBUILD.

“Piața de construcții traversează în continuare o perioada instabilă, dar apetitul investitorilor rămâne ridicat în România, față de piețele din vestul Europei (țări precum Germania sau Austria) care sunt blocate investițional la acest moment. Previziunile economice ale CE indică o creștere de 2,5% în 2023 și de 3% în 2024, iar investițiile în construcții vor continua cu siguranță, în contextul deglobalizării și manifestarea unor tendințe precum nearshoring și nevoii de întărire a poziției României în regiune. Deși investitorii internaționali rămân prudenți, România rămâne o miză importantă de investiții în regiune, iar jucătorii din construcții care mizează pe dezvoltare, investiții și valoare adăugată vor face diferența în piață în următoarea perioada,”declară Ștefan Ferdinand Vayna, CEO MASTERBUILD – General Contractor & Developer 

La nivelul anului 2023, obiectivul companiei este menținerea ponderii proiectelor de retail, producție, logistică și proiecte de infrastructură militară sau guvernamentală în totalul volumului de business și atingerea targetului de creștere cu 25% până la finalul anului.

MASTERBUILD

MASTERBUILD este una dintre cele mai mari 40 de companii de construcții din București și este poziționată în top 100 la nivel național, potrivit termene.ro.

MASTERBUILD este o companie de construcții și dezvoltare logistică și industrială, activă din 2005 atât pe segmentul construcțiilor industriale, cât și al proiectelor comerciale și rezidențiale. O companie antreprenorială românească, această își desfășoară activitatea atât pe întreg teritoriul României, cât și pe piețe internaționale și semnează până în prezent peste 1 milion de metri pătrați construiți. Între cele mai recente proiecte semnate MASTERBUILD se numără 65.000 mp de centre comerciale și magazine de retail, 12.000 mp de proiecte logistice și industriale, sau lucrări instituționale precum noul Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospațiale de la Craiova (I.N.C.A.S. – Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”).


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *