Lucrările de construcţii au crescut, în ianuarie 2016, cu 6,7% faţă de ianuarie 2015

Lucrările de construcţii au crescut, în prima lună a acestui an, cu 6,7% faţă de ianuarie 2015 (ca serie brută) şi cu 8,8% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor publicate de INS ( Institutului Naţional de Statistică).

LafargePe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 28,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,5%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,2%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 11,4%, clădirile nerezidenţiale cu 8,2% şi la construcţiile inginereşti cu 3,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,1%, lucrările de reparaţii capitale cu 11,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 2,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 18,7%, construcţiile inginereşti cu 15,8% şi la clădirile nerezidenţiale cu 5,5%.

Lucrările de construcţii în luna ianuarie 2016, comparativ cu decembrie 2015

Comparativ cu luna decembrie a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 73,5%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 82,9%, lucrările de construcţii noi cu 72,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 69,2%. Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 82%, clădirile nerezidenţiale cu 61,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 40,6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o scădere cu 6,4%, evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 32,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 11,7%. Lucrările de întreţinere reparaţii curente au crescut cu 0,6%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 47,3%, respectiv cu 13,5%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 18,8%.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *