Eurostat: România, cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții în rândul statelor UE, în martie

România a înregistrat cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană în martie 2014, comparativ cu luna precedentă, arată datele prezentate luni de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

123La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au scăzut în martie cu 0,5%, iar în zona euro s-a înregistrat un declin de 0,6%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ avans în România (10,3%), Slovenia (8,9%) şi Italia (1,9%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Portugalia (minus 3%), Olanda (minus 2,6%) şi Germania (minus 2,2%).

În martie 2014, comparativ cu perioada precedentă din 2013, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 5,3% în Uniunea Europeană şi cu 5,2% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ avans în Slovenia (44,9%), Ungaria (34,1%), Spania (19,1%) şi Polonia (18,4%) iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Portugalia (minus 13,8%), Suedia (minus 2,8%) şi Italia (minus 1,4%).

România a înregistrat un declin de 0,7% al lucrărilor de construcţii în martie.

Sursa: Agerpres

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *