Echipa casei solare EFdeN Signature, ce urmează să participe la Solar Decathlon, riscă să rămână în țară din cauza lipsei fondurilor necesare

Casa solară EFdeN Signature, proiectată și executată de organizația EFdeN, urmează să reprezinte România la cea mai importantă competiție internațională de case solare, Solar Decathlon, ce are loc în noiembrie, în Dubai. Proiectul echipei EFdeN, formată din 50 de studenți de la 3 universități, riscă să rămână în țară din cauza lipsei fondurilor necesare. Echipa EFdeN mai are nevoie de 20% din buget pentru a ajunge în competiția Solar Decathlon.

EFdeN

În cei 2 ani, cu peste 150.000 ore de voluntariat alocate proiectului, tinerii au asigurat 80% din buget, prin implicarea a peste 100 de companii, iar cei 20% rămași reprezintă costuri de 257.900 Euro pentru a transportul echipei, asamblarea casei, participarea, cazarea, hrana, întoarcerea în țară și posibilitatea de a reconstrui prototipul.

Înainte de toate, proiectul este unul educațional

“Pentru România este o oportunitate mare să participe la această competiție alături de țări cu tradiție în inovație și cercetare. Fiind anul centenarului este o presiune cu atât mai mare ca noi să reușim, mai ales acum, după ce am construit deja casa și are șanse reale de câștig.

Procesul educațional, de cercetare și conștientizare este mai important în ceea ce facem decât produsul, dar dacă vorbim despre casă, ea este 100% electrică, produce anual mai multă energie decât consumă, este complet echipată și mobilată, automatizată și controlată vocal, folosește materiale prietenoase cu mediul și oferă tot confortul și siguranța de care ocupantul are nevoie”, afirmă Mihai Toader-Pasti, Manager General al proiectului EFdeN.

Casa EFdeN Signature a fost deschisă în România în luna august și a fost vizitată de peste 2.500 de oameni. Astăzi, casa dezasamblată și încărcată în 9 containere este în drum spre competiție, dar echipa riscă să rămână în țară din cauza lipsei fondurilor necesare.

Cum putem susține proiectul pentru ca acesta să-și ducă misiunea la bun sfârșit?

Prin campania Susține Inovația Românească, există 3 variante de a susține proiectul EFdeN:

<> Sponsorizarea proiectului;

<> Susținerea unui voluntar, deplasarea fiecărui membru costă 4.500 euro;

<> Donații din partea persoanelor fizice sau juridice.

Mai multe detalii despre proiect, beneficii și costuri pe www.efden.org/sustine-inovatia. Orice ajutor poate aduce mai aproape de asigurarea bugetului necesar și îndeplinirea obiectivului.

Ediția de anul acesta a competiției Solar Decathlon are loc în Dubai, unde vor concura alături de 15 echipe din 12 țări, printre care Italia, Olanda, Australia, Statele Unite ale Americii și Emiratele Arabe Unite, la cel mai înalt nivel de performanță.

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume și a luat naștere în 2002 în Statele Unite ale Americii. În 2012, echipa PRISPA a fost prima echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediția Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediția Versailles cu casa care acum este Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort. Până în prezent, echipa EFdeN a câștigat peste 30 de premii naționale și internaționale, la Solar Decathlon și alte competiții.

EFdeN

EFdeN este singurul ONG din România care dezvoltă locuințe solare cu scop educațional și de cercetare, alături de produse sustenabile și module educaționale atât pentru studenți, specialiști, cât și pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcționează pe bază de parteneriate strategice și sponsorizări. Membrii echipei sunt studenți ai Universității Tehnice de Construcții București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea Politehnică București și Universitatea București.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,216 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Echipa casei solare EFdeN Signature, ce urmează să participe la Solar Decathlon, riscă să rămână în țară din cauza lipsei fondurilor necesare
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.