În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut faţă de anul 2017 cu 4,1%

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii din România a scăzut faţă de anul 2017, ca serie brută, cu 4,1%, conform datelor oferite de Institutul National de Statistică. România a avut în 2018 cea mai mare scădere a volumului din construcții printre statele membre ale Uniunii Europene, conform Eurostat.

construcțiiScăderea se reflectă la lucrările de construcţii noi (-8,4%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-23,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (-5,5%). Creştere a fost la construcţiile inginereşti (+8,0%).

În luna decembrie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 15,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 0,5%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, adică decembrie 2017, în luna decembrie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 6,5% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 8,2%.

România, cea mai mare scădere a volumului de construcții din UE

De altfel, România a avut în 2018 cea mai mare scădere a volumului din construcții printre statele membre ale Uniunii Europene (-7,7%), urmată de Germania (-4,1%) și Marea Britanie (-3,0%), conform datelor Eurostat.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creșteri ale volumului de construcții au fost înregistrate în Ungaria (+ 17,5%), Polonia (+ 11,4%), Slovacia (+ 11,1%) și Spania.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *