Atu Tech: piața locală de sisteme de securitate pentru casă va crește la 150 de milioane de lei în 2019

Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial va ajunge anul acesta la valoarea de 150 de milioane de lei, pe fondul cererii tot mai mari de astfel de echipamente și a dezvoltării segmentului rezidențial, potrivit estimărilor Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Atu TechÎn ultimul an, valoarea pieței de sisteme de securitate pentru casă a crescut cu aproximativ 20%, iar ponderea cea mai mare o dețin categoriile de supraveghere video, sisteme de alarmă și automatizări de porți.

Piața echipamentelor de securitate pentru casă are un potențial foarte mare de creștere, dacă luăm în calcul faptul că doar 18% dintre români au instalat un sistem de securitate. Interesul este din ce în ce mai mare în segmentul rezidențial, iar acest lucru se explică prin dorința de prevenție a acțiunilor răufăcătoare. Pe de altă parte, în zona corporate (office, retail, instituții publice etc.), echipamentele de securitate sunt necesare fie că sunt impuse de lege, fie că ușurează activitatea zilnică.

Principalele tendințe ale industriei

„Românii își doresc tot mai mult sisteme de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc., pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Clienții caută soluții integrate, digitalizate, mai multe produse și sisteme de tip Smart Home și un serviciu complet, care să includă și partea de instalare”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (A2T.ro).

„De asemenea, observăm o tendință relativ nouă: instalarea de sisteme de securitate în locuințele noi. Astfel, apartamentele din ansamblurile rezidențiale noi sunt, într-o proporție tot mai mare, protejate de sisteme de securitate de tip video și alarmă”, adaugă Sorin Felea.

Afacerile Atu Tech au depășit 31 milioane de lei în primele 9 luni ale anului

Afacerile Atu Tech au depășit 31 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 37% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Factorii principali care au determinat avansul vânzărilor au fost cererea tot mai mare de echipamente de securitate și lansarea, la finalul lunii mai a acestui an, a noii game de camere de supraveghere și DVR-uri, SAFER, marcă proprie a Atu Tech.

3 ani garanție

Noua gamă de camere de supraveghere și DVR-uri SAFER beneficiază de o perioadă de garanție de 3 ani, produsele fiind extrem de fiabile și ușor de utilizat, compatibile cu toate tehnologiile.

Noua gamă de camere de supraveghere SAFER cuprinde camere de interior și de exterior, cu rezoluții de 2MP Full HD, 5MP si 8MP, lentile fixe și varifocale și chiar 2 modele de camere cu zoom motorizat 5X. Sunt echipate cu LED-uri cu infraroșu ce permit surprinderea de imagini pe timp de noapte la o distanță ce variază între 20 și 70 de metri (în funcție de model), iar carcasele sunt fie metalice, fie din plastic.

Camerele sunt dotate cu meniu OSD (On Screen Display). Acest meniu permite modificarea anumitor setări de imagine pentru a obține rezultatul cel mai bun. De asemenea, camerele au o serie de funcții utile care garantează imagini clare, cu detalii bine definite:  WDR, AWB, AGC, BLC, 3D DNR.

Noua gamă de DVR-uri SAFER conține dispozitive cu 4, 8 și 16 canale, cu rezoluții de la 4MP la 8 MP. Un beneficiu fantastic al acestei noi game este compresia video realizată cu codec-ul H.265+, care comprimă imaginile mult mai eficient, astfel încât acestea ocupă cu până la 80% mai puțin spațiu pe hard disk. Noile DVR-uri sunt compatibile cu hard disk-uri cu capacitate de stocare de până la 10TB.

Noile modele de DVR sunt echipate cu o ieșire HDMI și una VGA, ambele la rezoluție Full HD. Portul HDMI (Hight Definition Multimedia Interface) oferă posibilitatea conectării unui ecran/televizor HD pentru redarea imaginilor la o claritate sporită. Prin intermediul unei conexiuni HDMI, semnalul video este transmis în format digital pentru o imagine cât mai clară.

Vizualizare de la distanță, direct din aplicație

Utilizatorii pot urmări foarte ușor imaginile surprinse de camerele de supraveghere; trebuie doar să instaleze aplicația Hik-Connect pe telefon, tabletă sau PC.

Produsele SAFER beneficiază de update-uri de software pentru DVR-uri, de compatibilitate extinsă cu aplicațiile de mobil și desktop ale marilor producători globali, pentru o experiență profesională completă.

Atu Tech (A2T.ro)

Atu Tech (A2T.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 31 milioane de lei. Magazinul online A2T.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *