Vivre a deschis un nou Centru de Procesare, în Slovacia

Vivre, cel mai mare retailer online de home&deco din Europa Centrală și de Est, și-a eficientizat operațiunile în Europa prin deschiderea celui de-al doilea centru de procesare, în Slovacia, alături de partenerul său logistic din regiune.

VivreCu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați, noul centru logistic deservește cinci dintre cele nouă țări în care brandul Vivre este prezent: Slovacia, Cehia, Polonia, Slovenia și Croația. Proiectul aplică bunele practici și tehnologia centrului din România, cu optimizări personalizate, echipamente tehnice și fluxuri menite să deservească atât procesarea produselor de mici dimensiuni (decorațiuni și accesorii), cât și a pieselor de mobilier și a altor produse de mari dimensiuni. Abordarea axată pe tehnologie face posibilă implementarea și optimizarea unui lanț logistic care pornește de la peste 1.000 de furnizori și ajunge la aproape 500.000 de clienți unici.

Noul centru logistic a presupus deja o investiție inițială de aproximativ 1 milion de euro în echipamente, infrastructură și mărfuri, cu 50 oameni care asigură ambalarea comenzilor, controlul calității și livrarea coletelor în cele cinci țări, total independent de centrul de procesare din România. Lanțul de aprovizionare pentru centrul din Slovacia este integrat cu furnizorii de marfă și servicii start-to-end și reprezintă un hub important în ecosistemul Vivre. Pentru următorii doi ani sunt programate noi investiții care să susțină creșterea volumelor procesate.

„Deschiderea unui nou centru de procesare în inima regiunii deservite a venit în mod natural, în contextul extinderii geografice din ultimii ani a vânzărilor Vivre în CEE. Perioada de livrare și calitatea produselor vândute pe site sunt elemente strategice ale experienței Vivre, noua investiție contribuind la eficientizarea timpilor de procesare și la o siguranță sporită a transportului. În Slovacia sunt deja gestionate jumătate dintre comenzile care înainte erau procesate în România, ceea ce ne ajută să fim mai aproape și să consolidăm încrederea consumatorilor noștri din aceste piețe. În următoarea perioadă, vom depune și mai multe eforturi și vom investi și mai mult, pentru ca zecile de mii de produse de pe site să ajungă în casele lor mai repede și mai eficient”, a declarat Monica Cadogan, CEO Vivre.

Până la deschiderea depozitului din Slovacia, comenzile pentru toată regiunea erau procesate și expediate din România. Noul proiect eficientizează fluxul, asigurând un timp de livrare mai bun și capacitate mai mare de depozitare – implicit, mai multe produse pe stoc, cu livrare în 3 – 5 zile lucrătoare.

Deschiderea noului centru face parte din strategia Vivre de extindere în Europa, în acest moment platforma online deservind o piață de aproximativ 100.000.000 de europeni.

Vivre

Vivre este un start-up românesc de e-commerce și tehnologie lansat în aprilie 2012, care agregă într-o singură destinație produse de mobilier, decorațiuni, textile și accesorii colectate de la producători din toată lumea. În prezent, Vivre este principalul retailer online din industria home&deco din România, operând vânzări în 9 țări din centrul și estul Europei: România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croația, Polonia și Grecia, adăugată în portofoliu în 2018.

Vivre are o ofertă permanentă de peste 60.000 de tipuri de produse și un istoric de peste 3.000.000 de comenzi livrate cu succes.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from DIY retail, from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *