PIATRAONLINE propune câteva soluţii pentru amenajarea grădinilor cu alei din piatră naturală

PIATRAONLINE, magazinul online operat de Rock Star Construct, unul dintre principalii importatori de piatră naturală, marmură, travertin, ardezie şi elemente decorative pentru grădină, din România, propune câteva soluţii pentru amenajare grădinilor cu alei din piatră naturală.

Una dintre cheile pentru a obține o zonă de atracție estetică în grădină o reprezintă utilizarea elementelor decorative din piatră naturală pentru alei.

Oamenii par a fi in mod firesc atrași de elemente naturale, precum lemnul sau piatra. În unele țări piatra este atât de prețuită, incât absența ei din casă ori gradină este de neconceput, cel mai bun exemplu fiind valorificarea acesteia în tradiția niponă (faimoasele grădini zen)

PIATRAONLINE – Câteva idei de amenajare a unor alei din piatră naturală, pentru o grădină cu personalitate

Plăcile din piatră se numără printre materialele cele mai râvnite atunci când vine vorba despre pavarea unor alei. Sunt o investiţie de durată şi au un farmec uşor retro. Iată câteva idei care te vor ajuta  te inspiri atunci când te vei hotărî foloseşti piatră naturală:

PiatraOnline.ro

Piatra naturală poligonală Kavala (foto) este cea mai bună alegere în faţă condiţiilor climatice aspre, mai ales a ciclurilor îngheţ/dezgheţ datorită rezistenţei deosebite. Se prezintă în diferite dimensiuni şi grosimi, care transformă acest tip de piatră într-un reper foarte versatil pentru placare sau pavaj.

Când te gândeşti la o alee, probabil primul lucru care îţi vine în minte este un drum drept şi bine demarcat, însă nu trebuie fie deloc aşa. Ar putea fi valabil într-un parc, dar în grădina ta aleea poate fi o cărare care se strecoară printre straturile de flori. Ea trebuie fie suficient de lată pentru a facilita plimbarea şi poate şerpui conform topografiei locului.

Ziua cumpărăturilor online la eMAG: multe produse la jumătate de preț

Plăcile din piatră de forme neregulate sunt ideale în acest context pentru ele te ajută îţi amenajezi aleea cum îţi place. Iar o alee din piatră are un mare avantaj: după o ploaie, nu vor apărea băltoace şi nu se va formă noroi deoarece rosturile dintre pietre vor permite apei se scurgă în pământ.

O cale fără greş de a adauga farmec, dar şi funcţionalitate grădinii este amenajarea unor alei care facă plimbarea prin această o plăcere, chiar şi după ce solul a fost înmuiat de o ploaie puternică.

Printre cele mai uzuale şi practice tipuri de alei sunt cele discontinui, realizate din plăci plasate la distanţă de un pas între ele. Într-o mare varietate de texturi, forme şiculori, plăcile din piatră pot fi perfect armonizate în orice proiect de amenajare a grădinii.

Paşii Japonezi din Ardezie (foto) sunt realizaţi din piatră naturală poligonală Kavala şi se potrivesc perfect oricărei amenajări exterioare.

Pasii Japonezi din Ardezie

Plăcile din piatră naturală brută sunt perfecte pentru o grădina în stil rustic. La fel de potrivite sunt şi plăcile din roci sedimentare sau metamorfice precum ardezia sau calcarul. În schimb, pentru o grădina urbană sau cu un stil mai pretenţios poţi folosi plăci cu forme regulate, finisate – din travertin sau granit.

Prin asemănarea cu rocile care pavau drumurile în vechime, piatră cubică din Ardezie Antichizata Kavala Gri (foto) este o adevărată inspiraţie pentru imaginaţia privitorului. Acest produs este foarte potrivit într-un spaţiu prin care se doreşte transpunerea unui stil caracteristic vremurilor trecute în contextul actual, depăşind prin calităţile saleaşteptările estetice sau funcţionale.

Piatra Cubica Ardezie Antichizata Kavala

Amenajarea unei alei din piatră nu este foarte dificilă, aşadar te poţi încumeta  îţi sufleci mânecile şi realizezi acest lucru prin forţe proprii.

În ceea ce priveşte montarea, plăcile pot fi amplasate direct pe sol sau pe un pat de nisip bine compactat.
Atenţie înălţimea plăcilor nu depăşească cu mult nivelul solului pentru a evita împiedicarea. Dacă acestea sunt integrate în gazon, pentru a facilita tunderea cu maşină de tuns, plăcile nu trebuie depăşească nicidecum nivelul corespunzător. În cazul unui teren în pantă, poţi realiza o alee în trepte folosind blocuri masive de piatră cioplită.

Poţi crea adevărate zone de relaxare, recreere şi de circulaţie în grădină, dar trebuie ai grijă ce materiale foloseşti, astfel încât fie unele care rezistă trecerii timpului. Iar în aranjarea unui astfel de decor, ai nevoie foloseşti piatră naturală. Ea este cea care oferă o foarte bună rezistenţă şi o mare diversitate de forme şi culori.

Tăiată sau în formă brută, a avut întotdeauna un statut particular printre materialele folosite în decorarea grădinii. Nu este întotdeauna uşor pavezi o alee cu astfel de pietre, dar merităefortul. Există însă o regulă ce trebuie neapărat respectată: grădina trebuie fie întotdeauna în acord cu arhitectură casei.

PIATRAONLINE este magazinul online operat de Rock Star Construct, unul dintre principalii importatori de piatră naturală, marmură, travertin, ardezie şi elemente decorative pentru grădină, din România. Piatraonline.ro îşi doreşte să furnizeze profesioniştilor din industria construcţiilor o gama extinsă de piatră naturală de calitate la preţuri accesibile dar fără a face compromisuri legate de oferta remarcabilă de servicii şi suport.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *