Complexul Comercial Doraly, vânzări de peste 830 milioane de euro în 2018

După mai mult de un an de când gama de produse comercializate în Doraly este disponibilă și online, cifra de afaceri cumulată a comercianților din complex a ajuns la 837 milioane de euro, în creștere cu 7,3% față de 2017.

DoralyCategoria cash & carry a depășit 35% din totalul de 84,000 mp închiriabili și înregistrează un avans de 11,8% a cifrei de afaceri pe 2018. Segmentul multichannel reprezentat de chiriașii prezenți atât în Complexul Comercial Doraly, cât si pe Doraly.ro, au înregistrat cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, de 14,8%.

”După lansarea platformei online doraly.ro am observat un fenomen interesant, și anume creșterea numărului de vizitatori în parcul comercial, în același timp cu creșterea interesului față de platforma online și a numărului de comenzi plasate. Mare parte din acești vizitatori se informează online și vizitează cu preponderență comercianții listați pe doraly.ro Este vorba de așa numitul efect de multichannel, sau efectul de sinergie între canalele de vânzare, care apare atunci când consumatorii au mai multe opțiuni să se informeze despre produse și să le cumpere: unii se informează online și vin să cumpere din parcul comercial, alții vin să vadă produsele în parcul comercial și le comandă apoi online, procesul de cumpărare devenind astfel mult mai convenabil pentru ei. Prezența atât online cât și offline este benefică pentru comercianții noștri, care au înregistrat atât creșteri semnificative ale vizitării în complex, cât și a cifrei de afaceri totale. ” a spus Alexandru Rusu, CEO Doraly

În cadrul Complexului Comercial se dezvoltă accelerat categoria cash &carry de food &beverage. Noile magazine Lucidius Market si Shark Market deschise în pavilionul X1 respectiv X3, oferă o gamă largă de alimente și bauturi la pret de importator.

În același timp, faptul că pe doraly.ro prețurile pe bucată scad odată cu cantitatea cumpărată a dus la creșterea numărului de comenzi en-gros lansate pe platformă ca pondere în totalul comenzilor. În perioada ianuarie-iunie 2019, acestea au reprezentat ca valoare 41% din totalul vânzărilor online.
Conform analizei de vânzări pe doraly.ro, majoritatea comenzilor en-gros au fost făcute din București și județul Ilfov – 17,4% din total, urmate de Timișoara și Constanța, ce însumează aproape 10% din totalul solicitărilor en-gros.

Finanțare de 38 milioane de euro
Pentru finanțarea activităților curente și continuarea extinderii parcului comercial, Expo Market Doraly a semnat în luna iulie un contract de finanțare în valoare de 38 milioane de euro pe o perioadă de 7 ani cu Alpha Bank România.

Acest pas făcut alături de Alpha Bank ne permite să continuăm lucrările de dezvoltare a noilor pavilioane din cadrul parcului comercial, pentru a oferi viitorilor noștri chiriași cele mai bune condiții de comercializare și depozitare, dar și pentru extinderea spațiilor de parcare, reamenajarea unor spații existente și o eficiență energetică sporită. Totodată, această tranzacție este un semnal important privind încrederea pe care instituțiile finanicare o au în strategia noastră de dezvoltare”, a mai spus Alexandru Rusu, CEO Doraly

Expo Market Doraly

Înființat în 1993, Expo Market Doraly a fost primul parc comercial specializat în produse alimentare și non-alimentare din România. Dezvoltat pe o suprafață de 280.000 de metri pătrați, pe ambele părți ale șoselei București – Urziceni, în Afumați, Ilfov, Expo Market Doraly dispune de 850 de spații comerciale în 31 de pavilioane, cu o suprafață totală închiriabilă de peste 84.000 de metri pătrați și aproximativ 3000 de locuri de parcare, inclusiv subterane. Parcul comercial găzduiește peste 550 de producători, importatori și distribuitori și o gamă variată de peste 550.000 de produse.

doraly.ro

doraly.ro este primul marketplace cu prețuri elastice din România, cu vânzare en-detail și en-gros, dezvoltat și lansat de Doraly în mai 2018. Magazinul online listează produsele comercianților, importatorilor și distribuitorilor aderă la modelul de business cu prețuri elastice și nu vinde produse sub brand propriu. În plus, consumatorii beneficiază de prețuri avantajoase, variabile în funcție de cantitatea comandată din fiecare produs și de un cost unic de transport și o singură expediere, indiferent de numărul comercianților din parcul com ercial de la care comandă.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,214 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » Complexul Comercial Doraly, vânzări de peste 830 milioane de euro în 2018
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.