Marketplace-ul home & deco BIANO.ro lansează BIANO Button, o funcționalitate cross-sell bazată pe AI

Marketplace-ul BIANO.ro cu acționariat ceh, ce operează pe piața locală din 2018, duce funcționalitățile bazate pe inteligență artificială (AI) de pe platforma proprie la un nou nivel.

biano.ro

După ce a introdus o caracteristică exclusivă pentru segmentul de achiziții online home & deco – căutarea produselor prin imagini – www.biano.ro oferă acum o nouă tehnologie, benefică atât clienților, cât și magazinelor partenere – BIANO Button.

Cum funcționează BIANO Button

BIANO Button este gândit ca un tool cross-sell bazat pe AI, care să ajute magazinele partenere care poate nu ar fi avut resursele necesare pentru a-și implementa o soluție similară. BIANO Button este o resursă adițională gratuită, dezvoltată intern și oferită magazinelor home & deco active de pe platforma www.biano.ro.

BIANO Button trebuie adăugat la pagina de detalii a produsului de către magazinele online. Odată dat click pe BIANO Button, vizitatorii primesc o nouă pagină de rezultate cu produse similare (numai din acel magazin online).

Scopul BIANO Button este de a ajuta clienții cu experiența lor de cumpărare, deoarece selecția vizuală a produselor (prin similitudine) este un factor cheie pentru cumpărăturile de mobilier. Afișarea produselor similare duce la șanse crescute de finalizare a achiziției, întrucât clientul care caută pagina de detalii despre produs este mai probabil să termine achiziția.

„În viitor, va fi lansat și BIANO Studio, o altă aplicație bazată pe AI, în care vizitatorii vor avea ocazia să devină “designeri de interior”, adaugă CEO-ul BIANO Michael Zelinka.

Inteligență artificială în shopping-ul online de mobilă și decorațiuni

BIANO Button nu este prima funcționalitate AI www.biano.ro.

BIANO a lansat și tehnologia de căutare prin imagini, în care utilizatorul încarcă o poză sau un print screen în versiunea de mobil sau desktop www.biano.ro și obține rezultate exacte sau similare, bazate pe materialul vizual pe care l-a furnizat. Acest tip de căutare împletește armonios ușurința cumpărăturilor online cu experiența senzorială dată de shopping-ul în magazinele fizice. Cu alte cuvinte, cumpărătorii online pot căuta produse home & deco în același mod în care se gândesc la aceste produse – folosind imagini, nu cuvinte.

Tehnologia utilizată pe BIANO pentru implementarea căutării prin imagini a fost dezvoltată 100% intern și este concepută ca un set de rețele neuronale complexe, capabile să analizeze fiecare imagine și să îndeplinească mai multe funcții aproape simultan. Fiecare rețea neuronală are și rolul său – de ex. găsirea obiectului din imagine, descrierea acestuia, verificarea rezultatelor finale etc.

BIANO în lume

Motorul de căutare home & deco BIANO a fost lansat inițial în Cehia, iar în prezent operează pe 7 piețe (Cehia, Slovacia, Olanda, Brazilia, Ungaria, România, Portugalia), având peste 5 milioane de produse home & deco listate pe toate platformele și mai mult de 1.200 de magazine online înregistrate.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *