Teraplast SA, procesatorul de PVC, preia compania Politub SA, producătorul de ţevi de polietilenă

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania Teraplast SA, procesatorul de PVC, preia compania Politub SA, producătorul de țevi de polietilenă.

Operațiunea constă în achiziţionarea de către Teraplast SA, de la New Socotub SARL, Franța, a unui pachet de 49,99% din acțiunile Politub SA. Teraplast deţine deja un pachet de pachet 50% din acțiunile Politub SA.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șapte linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tâmplărie termoizolantă și Țiglă metalică, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare.

Compania Politub produce tuburi și tevi PE, de medie și înaltă densitate pentru rețelele de transport și distribuție a apei, gazelor naturale, dar și pentru telecomunicații, canalizări sau irigații. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de țevi PE și tuburi din polietilenă cu pereți structurați (țevi corugate). Fabrica de țevi polietilena (Politub) are o capacitate anuală de producție de peste 10.000 tone și este localizată în Parcul Industrial Teraplast Bistrița.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *