SYMMETRICA: investiții de 23 de milioane de euro, 5 fabrici și 8 milioane de metri de produse livrate

Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător de pe plan autohton, a realizat, în cei 20 de ani de la înfiinţare, investiţii totale de 23 milioane de euro, sumă din care 18,5 milioane de euro au fost direcţionate către cele cinci unităţi de producţie.

Symmetrica“Brandul Symmetrica a luat naştere în 1994, odată cu înfiinţarea companiei, când am făcut primii paşi în descoperirea sistemelor de producţie a pavelelor vibropresate. Treptat, portofoliul companiei s-a diversificat, iar în acest moment suntem cel mai mare producător local de prefabricate mici (pavele, borduri, rigole, capace de rigole) deţinând o cotă de 24% din piaţă”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmaţiilor sale, în acest moment Symmetrica are o capacitate de producţie de 11.500 metri de produse zilnic, iar în cei 20 de ani de existenţă pe piaţă a livrat, în total, 8 milioane de metri de produse în întreaga ţară, dar şi peste hotare.

“70% din produsele livrate în cei 20 de ani de la înfiinţare au fost destinate proiectelor publice, în timp ce 20% proiectelor private de tip industrial sau comercial. Doar 10% din volumul produs în fabricile noastre în această perioadă a fost destinat clienţilor finali sau proiectelor rezidenţiale. Raportat la tipurile de produse, 60% din volumele livrate au fost de pavaj”, a mai spus Sebastian Bobu.

Acesta a mai adăugat că, şi în trecut dar şi în prezent, 90% din livrările Symmetrica ajung în proiecte din zona urbană, urmând ca treptat şi zona rurală să se dezvolte şi să investească mai mult în amenajare.

“După ce în 2012 am înregistrat un avans cu 5% a cifrei de afaceri, în ciuda evoluţiei negative a pieţei, anul trecut afacerile companiei au raportat iar o creştere cu 7%, ajungând la cca. 15,4 milioane de euro”, a mai spus Sebastian Bobu.

Înfiinţată în 1994, Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, cu fabrici în Vereşti – judeţul Suceava, Podu Iloaiei – judeţul Iaşi, Bolintin Vale – în apropiere de Bucureşti, Prejmer – judeţul Braşov şi Şintereag – judeţul Bistriţa.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *