Somfy România: crește interesul românilor pentru automatizarea umbririi din interiorul locuinței

Somfy România, lider în furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire și acces în locuințe și clădiri comerciale, dar și un jucător cheie pentru soluții smart home, anunță o accelerare a vânzărilor de soluții de automatizare destinate umbririi din interiorul locuinței (perdele și draperii), în creștere cu 15% comparativ cu anul trecut, ca urmare a lansării unei noi game de motorizări WireFree, dar și a schimbării mentalității românilor și a stilului lor de viață din ultimii ani.

somfy

Campanie de promovare a soluțiilor de automatizare pentru umbrirea de interior

Pentru a veni în întâmpinarea noilor nevoi din piață, Somfy România va demara în perioada 23 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024, o campanie națională de promovare a soluțiilor de automatizare pentru umbrirea de interior, prin care urmărește să aducă și mai mult confort și intimitate în casele românilor, un stil de viață simplificat, dar și să contribuie la optimizarea consumului de energie.

Modul în care vrem să trăim astăzi necesită un consum mai mic de energie, combinat cu un nivel ridicat de confort, astfel că soluțiile de automatizare pentru perdele, draperii, jaluzele, au devenit o necesitate tot mai accentuată. Încurajăm adoptarea unor astfel de soluții atât prin introducerea pe piață a noilor tipuri de motorizări care nu necesită cablarea electrică, dar și prin campaniile pe care le demarăm alături de partenerii noștri pentru a face locuința smart accesibilă tuturor. Prin integrarea perdelelor și draperiilor motorizate Somfy în sistemul smart home, proprietarii fac astfel primul pas către o casă inteligentă”, a declarat Virgil Lixandru, Sales Manager Somfy România & Moldova.

Oamenii petrec aproape 90% din timpul lor în spații închise, iar ferestrele joacă un rol cheie în determinarea experienței trăite în interior. Lumina, căldura și gradul de strălucire care intră de la o fereastră se schimbă de mai multe ori pe parcursul unei singure zile și, uneori, în moduri imprevizibile. Aici intervin soluțiile de automatizare a umbririi de interior, astfel încât locatarii să își poată ajusta mediile vizuale sau termice în funcție de nevoi, preferințe sau condițiile meteo, îmbunătățind confortul, protejând spațiul privat, sau optimizând consumul de energie electrică.

Soluțiile Somfy

Astfel, cu TaHoma Switch și senzorul de soare perdelele și draperiile se închid automat pe timpul verii, imediat ce temperatura din interior depășește 25 de grade pentru a proteja mobilierul și de a menține locuința răcoroasă. Iarna, draperiile se deschid în mod automat pentru a lăsa razele soarelui să pătrundă în interior, iar în acest fel locuința este încălzită cu ajutorul razelor soarelui.

Somfy România oferă un portofoliu diversificat de soluții inteligente pentru perdele și draperii, de la soluții premium precum GLYDEA ULTRA 60e RTS, variante economice prin gama Movelite 35, dar și game de motorizări WireFree – Movelite WireFree 35 RTS, alimentate cu baterie reîncărcabilă, ideale pentru proiectele de renovare sau spațiile în care nu există o sursă de electricitate în zona ferestrelor. Bateria va necesita reîncărcarea în medie de doar două ori pe an.

Motorizările Movelite™ sunt potrivite pentru toate tipurile de perdele, fiind ascunse în spatele draperiilor și asigură astfel un design armonios și premium. Cu funcția „My” puteți să setați poziția preferată între complet deschis și închis, iar cu Touch Motion – prin simpla atingere a materialului perdeaua va termina automat mișcarea, ceea ce va crește rezistența materialului în timp.

GLYDEA ULTRA 60e RTS este o motorizare premium și ultra-silenţioasă, prevăzută cu o tehnologie avansată de suprimare a zgomotului și vibrațiilor, potrivită pentru șine drepte și curbate, pentru toate tipurile de perdele și draperii, dar și pentru toate tipurile de materiale. Poate acționa draperii și perdele de până la 60kg, cu o lungime a șinei de 12 metri.

Controlul soluțiilor de umbrire

Controlul soluțiilor de umbrire automatizate pentru interior se realizează prin intermediul unei telecomenzi, din aplicația de pe telefonul mobil sau vocal. Suplimentar, pot fi integrate în sistemul de casă inteligentă Somfy, prin utilizarea unității de comandă TaHoma switch, care permite centralizarea, controlul și programarea echipamentelor de umbrire de interior, precum și a sistemelor de iluminat compatibile. Este posibil să vă creați propriile scenarii, permițând perdelelor și draperiilor să se deschidă automat în anumite momente ale zilei, în funcție de preferințele personale sau doar pentru simularea prezenței.

În plus, utilizarea unor senzori suplimentari vor permite ca deschiderea și închiderea perdelelor să depindă de nivelul de lumină solară sau de temperatura din interiorul casei, ajutând la încălzirea încăperii pe timpul iernii sau menținerea unei temperaturi plăcute vara. TaHoma switch este compatibilă cu peste 200 de dispozitive diferite și 21 de mărci importante de echipamente pentru locuință.

Somfy România

Somfy este liderul mondial în domeniul sistemelor de umbrire, acces și automatizare pentru locuințe și clădiri comerciale. Compania a fost fondată în Franţa, în anul 1969, iar în prezent are peste 6.000 de angajați în întreaga lume, 8 fabrici în Franța, Italia, Polonia, Tunisia și China, cu afaceri de 1,53 miliarde euro raportate în 2022.

În România, compania Somfy a fost înființată în anul 2006, având în prezent o echipă de 11 angajați, două puncte de lucru în București și Brașov, dar și o rețea de parteneri și reprezentanţi teritoriali care asigură acoperirea la nivel naţional.

Portofoliul de produse include o ofertă globală adaptată tuturor tipurilor de aplicații: sisteme de motorizare și comandă destinate tehnicii de umbrire pentru exterior și interior, sisteme automatizate de acces rezidential, soluţii de umbrire solară dinamică și Smart Living.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *