Saint-Gobain Rigips România – Furnizor de soluţii pentru clădirile certificate în programul “Green Homes”/ “Case Verzi”

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (România Green Building Council) a acordat companiei Saint-Gobain Rigips România statutul de Furnizor de soluţii pentru clădirile certificate în programul  ”Green Homes” (Case Verzi).

Green Home SolutionsLocuinţa cu soluţii acceptate în programul ”Green Homes” (Case Verzi) presupune implementarea unui set de măsuri adoptate din faza de proiectare pentru ridicarea eficienţei energetice şi minimizarea consumului de resurse prin utilizarea unei anvelope eficiente din punct de vedere energetic, ţinând cont de orientarea clădirilor, de zona climatică, de posibilitățile locale de construire, de echipamentele şi dotările acesteia.

Pentru astfel de construcţii, Saint-Gobain Rigips oferă pieţei româneşti soluţii care înglobează un amplu portofoliu de produse de cea mai înaltă calitate, compania concentrându-şi atenţia asupra creării unui habitat nu doar estetic şi confortabil, ci mai ales economic din punct de vedere energetic şi în deplin respect faţă de mediul înconjurător. Măsurile luate încă din faza de exploatare şi apoi prin procesul de fabricaţie şi reciclare, scurtarea traseelor de transport şi a noxelor rezultate şi până la punerea acestora în operă fac să scadă consumurile energetice şi, în consecință, să scadă riscul creşterii încălzirii globale şi al poluării generale.

Produsele sale inovatoare îndeplinesc cele mai exigente cerinţe de calitate şi răspund celor mai importante criterii actuale: dezvoltarea durabilă, eficientă energetică şi protejarea mediului înconjurător, acestea având o durată de viaţă similară cu cea a clădirii în care sunt utilizate. Gleturile, tencuielile şi plăcile din gips-carton marca Rigips® folosesc o materie primă 100% reciclabilă de un număr infinit de ori, roca de gips provenind din depozitele naturale de rocă. Ipsosul natural rezultat din rocă de gips are proprietăţi benefice pentru sănătate, reglând umiditatea din spaţiile interioare: când atmosfera este prea uscată, ipsosul cedează molecule de apă, făcând mediul ambient mai plăcut, iar când mediul este umed, preia din umiditatea excesivă. În plus, acţionează ca o barieră în cazul unui incendiu pentru ca moleculele de apă încorporate în material fac produsele greu combustibile.

Pe lângă plăcile uzuale (Rigips® RB), Saint-Gobain Rigips a lansat o amplă serie de produse inovatoare, printre care şi placa din gips-carton Rigips® Activ’Air, un produs revoluţionar cu rol activ în purificarea aerului din interiorul clădirilor, ce reţine şi neutralizează o mare parte din substanţele nocive (de ex. formaldehida).

Produsele şi soluțiile propuse de Saint-Gobain Rigips pot fi folosite cu încredere la proiectele din programul de certificare ”Green Homes” (Case Verzi), compania asigurându-se prin produsele sale că mediul construit va fi o sursă de siguranţă, confort şi inovaţie.

Astfel, prin calitatea materialelor sale de construcţii şi prin tehnologia de care dispune, compania Saint-Gobain Rigips România contribuie la dezvoltarea programului ”Green Homes” (Case Verzi) în România, răspunzând astfel standardelor recomandate de provocările viitorului.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *