Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Saint Gobain intenționează să preia companiile Duraziv

Consiliul Concurenţei a anunțat azi, 26 iulie 2021, că analizează tranzacţia prin care compania Saint Gobain Construction Products Romania SRL intenționează să preia societățile Duraziv SRL și Duraziv Color SRL.

Saint Gobain Construction Products SRL deține un portofoliu diversificat de materiale și servicii care îmbunătățesc eficiența energetică, confortul termic, acustic și vizual al clădirilor, oferind soluții pentru anvelopare exterioară (acoperișuri, tencuieli pentru fațade, sisteme de izolație la exterior, geamuri izolante etc.) și pentru placări la interior (izolații, gips-carton, plafoane etc.).

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

DurazivDuraziv

Duraziv SRL este o companie înființată în 2003, care are ca obiect principal de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos. Societatea activează în domeniile:

<> producerii și comercializării de adezivi și mortare pentru construcţii

<> producerii și comercializării de profile metalice și accesorii pentru gips-carton

<> producerii și comercializării de structuri metalice pentru profile de vinil

<> comercializării de vopsele, lacuri şi tencuieli decorative, destinate atât uzului profesional, cât și consumatorilor finali.

Duraziv Color SRL are ca obiect principal de activitate fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice şi masticurilor.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *