Românii plătesc până la 3.000 de euro pentru un model deosebit de lavoar și mobilierul de baie

Potrivit Kuma România, unul dintre principalii producători locali de lavoare, blaturi şi mobilier pentru băi şi bucătării sub brandurile Kuma şi Nordline, materialele contrastante, culorile deosebite şi lavoarele în forme sofisticate, realizate în plan înclinat, îşi pun amprenta asupra principalelor tendinţe de amenajare a băilor în 2014.

Baie dormitor KUMA„Anul 2014 aduce uşoare schimbări în materie de amenajare a băii, tendinţele fiind împrumutate pe plan local cu precădere din ţările scandinave. Astfel, dacă până acum lavoarele cu boluri rotunjite, în nuanţe de alb, wenge sau nisip se regăseau printre principalele trenduri, anul acesta se va pune accentul pe lavoarele cu boluri mai sofisticate, realizate în plan înclinat, şi pe materiale speciale, cum este KUMA PEARL, unde irizaţiile sidefului din scoici contrastează cu baza neutră de tonuri de negru şi gri”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma România.

De asemenea, anul 2014 introduce accente decorative masculine în amenajarea băii, accesoriile, decoraţiunile metalice şi piesele de mobilier în linii drepte, cu un design simplu, minimalist, fiind de nelipsit. În ciuda faptului că aceste piese pot oferi un aer uşor sobru băii, contrabalansarea unui astfel de ambient cu elemente romantice, rustice sau chiar vintage poate crea un cadru cu adevărat deosebit.

Mai mult, pentru cei care dispun de un spaţiu mai mare, anul 2014 aduce în prim plan şi conceptul de baie de tip dormitor cu dulapurile clasice, draperii deschise, flori şi obiecte argintii.

În ceea ce priveşte tendinţele de amenajare la români, potrivit Cameliei Olesen, conceptul de unicat a câştigat tot mai mult teren, în ultimii ani clienţii optând tot mai des pentru piesele făcute la comandă.

În ceea ce priveşte costul de amenajare a unei băi, acesta diferă foarte mult în funcţie de dimensiunea acesteia. În timp ce clienţii cu apartamente de dimensiuni mici plătesc pentru un concept standard aproximativ 300 de euro, în cazul caselor spaţioase bugetele sunt mai generoase, un ansamblu de lavoar dublu cu mobilier începând de la 700 de euro şi putând ajunge până la 3.000 de euro, sau chiar mai mult, în funcţie de model şi de materialele folosite.

Când vine vorba de amenajarea băii, majoritatea românilor se ocupă singuri de lucrările de renovare, principalele surse de inspiraţie ale acestora regăsindu-se în revistele de design interior, magazinele de profil sau pe site-urile specializate.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *