România Respiră – 5.000 de copaci plantați de Saint-Gobain Rigips și Asociația MaiMultVerde în Parcul Natural Comana

Compania Saint-Gobain Rigips a dat startul programului „România Respiră” printr-o acțiune de plantare desfășurată sâmbătă, 21 martie 2015, în Parcul Natural Comana din județul Giurgiu.

Romania_Respira_2Această inițiativă face parte din programul „România Respiră”, conceput și susținut de către Saint-Gobain Rigips, şi are drept scop îmbunătățirea calității aerului din România.

Cei peste 100 de voluntari, printre care angajați ai companiei, copiii acestora, parteneri din domeniul construcțiilor, clienți, jurnaliști și bloggeri din diferite domenii, voluntari din comunitatea MaiMultVerde, care au dorit să contribuie la îmbunătățirea mediului, au plantat puieţi de stejar pe o suprafață de 1 ha.

Acțiunea a avut ca drept scop nu doar plantarea de copaci tineri într-o zonă ce are nevoie de suprafețe reîmpădurite, ci mai ales îmbunătățirea calității aerului în România, conștientizarea importanței purității aerului pe care îl respirăm și sensibilizarea publicului cu privire la implicarea periodică în astfel de proiecte. Acțiunea de plantare a fost realizată cu sprijinul Direcției Silvice Giurgiu, prin Ocolul Silvic Comana şi a Parcului Natural Comana.

„Suntem conștienți de nevoia de acțiuni de voluntariat pentru a îmbunătăți problemele de mediu în România, resursele publice fiind limitate. Astfel, considerăm că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să creăm un mediu sănătos și să contribuim la o dezvoltare durabilă”, a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips, care a participat personal la această acţiune.

De pe urma acestei inițiative vor beneficia atât localnicii (zona adiacentă Parcului Natural Comana) și locuitorii din Bucureşti, dar şi turiştii care vizitează anual zona într-un număr destul de mare. Zona replantată a fost anul trecut distrusă de o tornadă ce a devastat o mare parte din pădure. Parcul Natural Comana (24.963 ha) este o zonă specială de conservare cu regim de protecţie pentru specii de floră şi faună, fiind declarat Sit Ramsar (arie naturală protejată ce are drept scop menținerea caracterului ecologic al zonei printr-o abordare a ecosistemului în contextul dezvoltării durabile).

Administrația Parcului si Ocolul Silvic încearcă să reintroducă stejarul în Parcul Natural Comana pentru a reface biodiversitatea şi a pune umărul la refacerea centurii verzi din jurul Bucureștiului, stejarul contribuind la menținerea unui grad ridicat de biodiversitate al ecosistemelor forestiere în sudul ţării.

Revenim la Comana, de această dată cu o echipă nou-nouţă de voluntari de la Saint-Gobain Rigips care, la prima lor acţiune, împreună cu voluntarii „veterani” MaiMultVerde şi pădurarii ocolului silvic, au plantat 5.000 de puieţi de stejar, înlocuind arborii rupţi sau smulşi de vânt anul trecut. Le mulţumesc tuturor în numele Asociației MaiMultVerde și al partenerilor noştri din zonă, Ocolului Silvic Comana, Directia Silvică Giurgiu şi Parcul Natural Comana. Aşteptăm cu drag să colaborăm şi cu alte ocazii, cu aceeaşi bună-dispoziţie şi eficienţă, la acţiuni de plantare sau întreţinere a pădurii”, a declarat Doru Mitrana, directorul Asociaţiei MaiMultVerde.

Saint-Gobain Rigips pune întotdeauna în prim-planul acțiunilor sale confortul oamenilor și grija față de mediu şi se asigură că prin activitățile și produsele sale revoluționare și mereu inovatoare (cum este placa din gips carton Rigips Activ’Air, recent lansată pe piața românească, care are o capacitate de absorbție a peste 70% din concentrația de formaldehidă din interiorul unei încăperi) contribuie la construirea unei vieți mai bune.

Conform studiilor, nivelul de formaldehidă (un compus volatil nociv) a înregistrat în spațiile în care locuim, lucrăm, ne distrăm, concentrații de 10-15 ori mai mari faţă de cel înregistrat în atmosferă, efectele concentrației ridicate ale acesteia putând crea adevărate stări de disconfort.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,239 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » România Respiră – 5.000 de copaci plantați de Saint-Gobain Rigips și Asociația MaiMultVerde în Parcul Natural Comana

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.