AdePlast: Zugrăvitul în sistem DIY. Una dintre soluțiile de igienizare a casei în pandemie

Din cauza pandemiei, multe persoane au amânat anul trecut diversele lucrări de renovare pe care și le-ar fi dorit. Fie că s-au ferit să aducă un meșter în interior, fie că, din cauza lucrului de acasă, nu au existat momente în care apartamentul să fie gol, pentru ca meșterul să-și facă treaba.  Astfel, pereții au devenit mai murdari, cu stricăciuni tot mai evidente pe alocuri, mai ales în apartamentele unde locuiesc familii cu copii mici. AdePlast are câteva sfaturi legate de  lucrările de renovare în sistem Do-It-Yourself, care pot realizate în acest sezon, dacă nu se dorește a se apela la un meșter.

adeplast

Câteva recomandări și pașii simpli care trebuie parcurși în cazul unei renovări de la AdePlast

După ce s-a decis care este prima încăpere pentru renovare, piesele de mobilier se vor plasa cât mai în centrul camerei și se vor acoperi cu o folie, mai ales dacă se va vopsi și tavanul.  Apoi, trebuie stabilit locurile în care trebuie realizate reparațiile. Pentru remedierea defecțiunilor din pereți se pot folosi diverse soluții printre care gleturi, ipsos, silcon acrilic etc. O soluție recomandată de AdePlast în acest caz este Gletul Meseriașului Silber, care are avantajul că oferă pasta gata preparată pentru aplicare, astfel că nu va mai trebui să vă chinuiți sau să pierdeți timp cu prepararea unei astfel de soluții.  Produsul se aplică cu o spatulă sau cu gletiera în straturi de 1-3 mm și se lasă 24 de ore să se întărească. Dacă este necesară aplicarea în mai multe straturi, atunci distanța între aplicări trebuie să fie tot de 24 de ore. Stratul final întărit poate fi șlefuit cu o bandă abrazivă de granulație fină.

Înainte de începerea procesului de vopsire, ramele de prize și de întrerupătoare trebuie scoase, iar structura de suport rămasă poate fi izolată cu bandă adezivă de hartie. Mulți au tendința de acoperi toată priza cu bandă, ceea ce nu este recomandat pentru că izolația nu se poate face milimetric, iar după vopsire vor rămâne zone neacoperite de vopsea între ramă și locul prin care a trecut trafaletul, iar aspectul general va avea de suferit. Se recomandă să folosiți cel mai lat model de bandă adezivă cu care puteți acoperi si tocurile ușilor.

Amorsarea, obligatorie înainte de vopsire

Înainte de a începe vopsirea propriu-zisă este obligatoriu ca suprafața să fie pregătită prin amorsare.  Este vorba despre o substanță pe bază de rășini sintetice care se va aplica cu bidineaua sau trafaletul pe toată suprafața care urmează să fie vopsită și care are rol în egalizarea absorbției de vopsea și de îmbunătățire a aderenței acesteia.  Iar dacă vorbim exclusiv despre material se recomandă folosirea Silber Grund Weiss produs de AdePlast. În condiții ideale de lucru (20 de grade și 65% nivel de umiditate), amorsa se lasă să se usuce 12 ore, după care se poate începe aplicarea vopselei.

Vopseaua se amestecă bine în găleată înainte de a fi aplicată. Ideal este să folosim două dimensiuni trafalet, unul lat și unul mai îngust. Lucrarea va fi începută cu trafaletul mic  la colțuri și în zonele mai greu accesibile, după care va continua cu trafaletul mare. Sensul de vopsire este de jos în sus. Dacă se va folosi o amorsă albă, atunci este posibil ca acoperirea perfectă să fie realizată dintr-o singură aplicare a vopselei, nemaifiind nevoie de “a doua mână”, mai ales dacă se folosește o vopsea AdePlast, cum este Silber Eine Hand. Produsul este conceput de specialiștii AdePlast astfel încăt să aibă o productivitate ridicată la aplicare, cu grad ridicat de acoperire. Astfel, cu un litru de vopsea se pot acoperi 10 metri pătrați cu un singur strat. La numai 4 ore de la aplicare, stratul va fi uscat la atingere, deci se vor putea reașeza obiectele în cameră la locul lor.

Iar dacă se dorește și o schimbare de look ca camerei, se poate opta pentru o culoare din sutele de variante disponibile în AdePlast Color System.

Zugrăvitul în sistem Do-It-Yourself este poate cea mai potrivită manieră de abordare a renovării casei, până la momentul diminuării efectelor pandemiei. Nu este nevoie de pricepere, ci doar de puțină determinare pentru a ieși din zona de rutină zilnică, multă atenție și, foarte important, alegerea unor materiale de calitate.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,214 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » AdePlast: Zugrăvitul în sistem DIY. Una dintre soluțiile de igienizare a casei în pandemie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.