Profit în creștere cu 24% pentru Ariston Thermo

Ariston Thermo, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali pe piaţa de echipamente de încălzire, a încheiat anul 2013 cu o creştere a business-ului, dar şi cu o majorare a profitului şi a investiţiilor derulate, urmând ca în acest an să îşi continue consolidarea poziţiei la nivel mondial.

Paolo Merloni-2014„În 2013, ne-am crescut şi mai mult prezenţa la nivel internaţional prin operaţiuni majore de dezvoltare, consolidându-ne poziţia din Europa şi Italia prin creşterea investiţiilor în Cercetare şi Dezvoltare”, a declarat Paolo Merloni, Preşedintele Executiv al Ariston Thermo.

Potrivit afirmaţiilor sale, în 2013, compania şi-a majorat şi mai mult investiţiile în Cercetare şi Dezvoltare, ajungând la un total de 61 de milioane de euro, faţă de 58 de milioane de euro în anul precedent.

În plus, de-a lungul anului trecut, Ariston Thermo a relizat paşi importanţi, în conformitate cu obiectivele Grupului de a continua creşterile atât pe pieţele mature, cât şi pe cele emergente, prin investiţii în îmbunătăţirea produselor şi ridicarea prezenţei la nivel internaţional.

Astfel, la mijlocul anului trecut, Ariston Thermo a anunţat două asocieri importante, una pe piaţa italiană şi alta peste graniţe. Prima implica achiziţia unei companii ce produce componente electrice, DhE, în timp ce a doua implica un joint venture în Uzbekistan, cu firma Uztransgaz – o subsidiară a furnizorului de utilităţi deţinut de stat, Uzbekneftegaz – axată pe producerea şi distribuţia de produse cu eficienţă ridicată pe piaţa locală. Este important de amintit, de asemenea, că, la începutul anului 2014, Grupul l-a numit pe Leonardo Senni în funcţia de Chief Executive Officer.

În ceea ce priveşte business-ul Grupului, reprezentantul companiei a anunţat că Ariston Thermo a realizat venituri anuale de 1.335 milioane de euro în 2013, în creştere cu 0,8% comparativ cu 2012 (o creştere cu 2,4% dacă nu se iau în calcul fluctuaţiile ratei de schimb valutar). În acelaşi timp, compania a raportat o creştere cu 7,6% a EBITDA ajustat la 141 de milioane de euro şi un avans cu 16,5% al EBIT, la 99 de milioane de euro. Profitul net al companiei a raportat, de asemenea, o majorare cu 24%, ajungând la 64 de milioane de euro.

Pentru 2014, compania urmărește să îşi îmbunătăţească în continuare produsele, sistemele și soluțiile. De asemenea, Grupul va continua să se concentreze pe brandurile proprii, investind în marketing și comunicare pentru a se dezvolta tot mai mult pe pieţele pe care operează, și va face, de asemenea, noi investiții în producţie, dar şi în Cercetare şi Dezvoltare.

„Grupul nostru este acum într-o poziţie excelentă, echilibrat atât din punct de vedere al penetrării la nivel geografic cât şi al mixului de produse, şi, în 2014, îşi propune să crească datorită prezenţei internaţionale, a puterii brandului şi îmbunătăţirii soluţiilor”, a mai spus Paolo Merloni.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanţi jucători internaţionali în producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi panouri solare.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *