Piața de încuietori smart va crește cu 10% în următorii 5 ani

Piața locală de încuietori smart va crește cu cca. 10% în următorii 5 ani, potrivit estimărilor realizate de ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume, dar și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces. Acest lucru va fi resimțit atât pe segmentul rezidențial, dar și pe cel comercial și industrial.

încuietori smart

Motivele majorării

În ceea ce privește principalele motive ale majorării preconizate, printre acestea se numără cererea în creștere pentru case inteligente, urbanizarea accelerată și dorința proprietarilor de a preveni accesul nedorit în locații.

La nivel european, datele Markets and Markets arată că valoarea totală a pieței de încuietori smart a fost, la nivelul anului 2022, de 524 de milioane de dolari, reprezentând cca. 25% din valoarea totală la nivel mondial.

În Europa, Marea Britanie este țara care, de departe, reprezintă cel mai mare consumator de astfel de produse, cu o valoare totală a pieței de 203 milioane de dolari, urmată de Germania, cu 130 de milioane de dolari, și Franța, cu 100 de milioane de dolari.

Trendul pieței

Trendul pieței de încuietori inteligente din ultimii ani arată, potrivit Markets and Markets, că în următorii ani se va raporta un avans cu 12,1% al valorii, la cca. 926 de milioane de dolari, în Europa. Acest lucru va fi determinat cu precădere de o concentrare tot mai mare pe adoptarea de tehnologii avansate precum AI și IoT. Același studiu arată că cel mai mare avans al pieței se va observa pe segmentul rezidențial, urmat de cel comercial.

De altfel, analiza internă a pieței din România ne arată că vom observa, în următorii ani, o creștere cu 13% a valorii pieței de încuietori smart destinate locuințelor, fie ele individuale, sau în condominiu. Această majorare poate fi atribuită numărului tot mai mare de locuințe smart, cu un sistem de management al clădirii integrat, cât și nevoii tot mai mari a românilor de a-și simți bunurile protejate”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Factori precum accesul facil, de la distanță, oferit de încuietorile inteligente, numărul tot mai mare de utilizatori de smartphone-uri și dezvoltarea platformelor de transfer de date cu consum redus de energie alimentează adoptarea soluțiilor de acest tip.

Dincolo de segmentul rezidențial, cel comercial va raporta, de asemenea, un avans de cca 10% al cererii de sisteme smart de securitate, mai ales de încuietori.

Încuietori smart în domeniul ospitalității

Încuietorile inteligente au fost adoptate în sectorul ospitalității în hoteluri sau proprietăți închiriate mai ales pentru a spori siguranța. Hotelurile sunt adesea privite ca ținte ușoare, având spații larg deschise, cu intrări multiple și un flux constant de oaspeți, vizitatori și personal. Prin urmare, autoritățile hoteliere preferă să folosească soluții avansate de securitate pentru a îmbunătăți parametrii de securitate. De altfel, ospitalitatea este subsegmentul cu cea mai rapidă creștere de pe piața încuietorilor inteligente pentru verticala comercială. Încuietorile inteligente asigură o satisfacție ridicată a clienților, oferind check-in ușor și o ședere securizată, mai spune Florin Tihulcă.

Tot pe segmentul comercial, în România, spațiile office sunt printre principalii beneficiari ai soluțiilor smart de securitate. Accesul cu cardul sau chiar accesul biometric joacă un rol important în prevenirea riscurilor de securitate și sunt tot mai cerute la nivel local, atât în clădiri de mici dimensiuni, dar mai ales în cele de mari dimensiuni.

Și pe segmentul instituțiilor statului observăm o înclinație tot mai mare către produse smart de securitate. Fie că este vorba de școli, spitale sau clădiri aparținând altor instituții ale statului, cererea este tot mai mare și, de altfel, am implementat o serie de astfel de proiecte chiar și în anii trecuți. Cererea de încuietori inteligente pe verticala instituțiilor statului este în creștere pentru a restricționa intrările neautorizate în clădiri și, astfel, pentru a opri accesul la anumite date sau bunuri, a subliniat Florin Tihulcă.

Segmentul industrial va juca, de asemenea, un rol important în avansul pieței de încuietori smart. Unitățile de producție, mai ales din segmentul petrol, gaze și energie aleg astfel de soluții pentru a proteja instalații complexe cum este cazul rafinăriilor, conductelor de transport, etc.

ASSA ABLOY

ASSA ABLOY, companie suedezo – finlandeză, este liderul global în soluții de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 50.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1994, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu succes pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar și altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY România comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București – centru de excelență regional în Europa de Est pentru fabricarea broaștelor. Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY Global Solutions.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *